Termin ważności:
01.11.2013
20ml = 61 kcal
Kraj pochodzenia:
Meksyk
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących.
Powstaje z zagęszczonego soku z agawy.
Jest doskonałym dodatkiem do:
Naleśników, owoców, francuskich tostów, ciast, lodów, jogurtu, płatków śniadaniowych, sałatek, sosów i dipów.
Można go używać jako substytut miodu i cukru, do mleka, kawy, herbaty i oryginalnych drinków!!!
Syrop z agawy (zwany także nektarem z agawy) jest środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków agawy. Ma przyjemny smak, porównywalny ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu, dzięki czemu znalazł wiele zastosowań w sztuce kulinarnej.
Aby wyprodukować nektar z agawy, z jej rdzenia wyciśnięty zostaje sok. Sok zostaje przefiltrowany, po czym jest podgrzewany, aby przeprowadzić proces hydrolizy wodorowęglanów w cukry. Przefiltrowany i podgrzany sok zostaje skoncentrowany do syropopodobnego płynu, odrobinę mniej gęstego od miodu. Jego barwa waha się od jasnej do ciemnej, zależnie od stopnia przeprowadzenia procesu. Syrop naturalnie posiada pewne ilości żelaza, wapnia, potasu i magnezu, które także wpływają na jego barwę. Syrop z agawy jest w wielu przepisach kulinarnych stosowany zamiast cukru lub miodu. Weganie zastępują nim miód. Używany jest także jako słodzik w zimnych napojach takich jak mrożona herbata, ponieważ posiada bardzo dobrą rozpuszczalność w wodzie.
WYSYŁKA
1-2szt. przesyłka 8,50 zł priorytet 10,00zł
3-4szt. przesyłka 11,00 zł priorytet 13,50zł
5-6szt. przesyłka 14,50zł priorytet 16,50zł
1-30szt. przesyłka KURIERSKA 19zł
POLECAM I ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE!!!
© PanelReklamowy