MASSMAKER ™
2400 g Megabol
+
GAZETA "SPORT DLA WSZYSTKICH"
(DO WYBORU NR: I, II ,III, IV, V)
MASSMAKER ™ 2400 g Megabol
Dzięki
ulepszonym proporcjom głównych składników odżywczych i użyciu
nowoczesnych surowców, stworzono odżywkę o wyjątkowo niskim indeksie
glikemicznym, lekkostrawną i nie obciążającą żołądka - MASSMAKER ™. Jest to doceniane szczególnie przez kulturystów o
długim stażu i rozbudowanej diecie.
Zaawansowani
sportowcy nie mogą sobie pozwolić na wprowadzenie do diety produktu, w
którym choć jeden składnik jest niepotrzebny, nie wspominając o takim,
który mógłby powodować dodatkowe, zbędne obciążenie dla organizmu.
Gainer tej generacji nie powoduje nagłych skoków poziomu cukru we krwi,
jak to ma miejce w produktach bazujących na cukrach prostych. MASSMAKER dostarcza energię w sposób
ciągły i długotrwały ułatwiając organizmowi optymalną regenerację
powysiłkową.
Zwiększona zawartość białka o
aminogramie uzupełnionym wolnymi aminokwasami oraz tłuszczów, których
obecność jest uzasadniona naturalną fizjologią człowieka ma bezpośredni
wpływ na zdecydowanie szybszy wzrost masy ciała oraz parametrów
siłowych.
Doskonalsze proporcje, to przewodnie
motto promujące współczesne gainery o składzie:
35%(białko) /10%(tłuszcze)/ 50% (węglowodany). W produkcie najwyższej
klasy białka powinny być zwierzęce, tłuszce nieutwardzane a węglowodany
złożone (wielkocząsteczkowe). Starsze gainery zawierające ok.20% (lub
nawet mniej!) białka a przy tym bogate w dekstrozę i maltodekstrynę
powodują tzw. skoki insulinowe - zjawisko bardzo niekorzystne w
sportach siłowych, wywołujące złe samopoczucie i otłuszczanie.
Węglowodany - podstawą jest specjalna skrobia FRACTO ™ uzyskana z ryżu oraz tapioki. FRACTO ™ to lekkostrawna, rozpuszczalna w
wodzie skrobia o długich wiązaniach i wysokiej masie molekularnej.
Najnowsze badania wykazały, że węglowodany wielkocząsteczkowe (skrobie)
szybciej uzupełniają zasoby glikogenu. FRACTO ™ swą budową strukturalną jest bardziej
zbliżony do glikogenu mięśniowego niż popularne dotąd węglowodany
proste. FRACTO
™ jest obecnie najnowszym
i jednym z najbardziej dopracowanych źródeł węglowodanów dostępnych na
rynku. Do jego powstania wykorzystuje się kilka procesów
technologicznych w tym ekstraktację wodną ziaren oraz ekspandowanie
poprzez obróbkę cieplną korzeni manioku. O przewadze FRACTO™ świadczy
choćby doskonała rozpuszczalność istotna w przygotowaniu napoju, którą
FRACTO™ wyprzedza znane wcześniej mieszanki skrobiowe.
Proteiny PRO-MAKER ™ są w 100% zwierzęcego pochodzenia,
prócz izolowanych białek serwatki nowością PRO-MAKER ™ jest zastosowanie hydrolizowanej
plazmy tkanki wieprzowej. Proteiny takie łatwiej metabolizowane są do
białek tkanki mięśniowej. Jako dodatek zastosowano najskuteczniejszy
zestaw aminokwasów ANABO-MAKER ™ złożonych z AAKG, L-leucyny i L-lizyny.
Dobre tłuszcze tzn. nieutwardzone i pozbawione
kwasów trans, są istotnym składnikiem energetycznym odżywki. Ich
źródłem jest olej palmowy występujący w postaci zintegrowanych granulek
powerballs™ o najwyższej dawce energetycznej oraz średnołańcuchowe
frakcje (MCT).
MASSMAKER ™ można polecić sportowcom każdej dyscypliny,
szczególnie kulturystom. Chodzi tu o gainer zdecydowanie odróżniający
się od pozostałych tradycyjnie stosowanych produktów, w których
zawartość protein waha się od dosłownie skandalicznych 8% do około 20%,
co oznacza proporcje węglowodanów na poziomie 80-90%! Przyjmowanie
produktów o takim składzie jest w znacznej większości przypadków
pozbawione naukowego uzasadnienia. Jedynym wyjątkiem jest ich
stosowanie przez sportowców, dyscyplin o charakterze wytrzymałościowym,
ale kulturyści do tej kategorii zdecydowanie się nie zaliczają.
Sposób
użycia
Porcję 80g preparatu (6 czubatych
łyżek stołowych) zmieszać w zamkniętym naczyniu z 250ml wody.
Przygotować bezpośrednio przed spożyciem. Koktajl najlepiej spożywać
jako dodatkowy posiłek pomiędzy posiłkami głównymi i/lub w mniejszej
porcji, jako uzupełnienie, przed mniejszym posiłkiem. Produkt zaleca
się stosować 1-2 razy dziennie.
Data przydatności do spożycia:
minimum 6 miesięcy!
(przeważnie
rok, albo dłużej!)
|