GAINER 737™ - po pierwsze, zwiększ masę.
Preparat klasy 'gainer', podwyższona – 30% zawartość białka. Najbardziej aktualne opracowania dotyczące dietetyki sportowej zalecają taką właśnie ilość białka w preparatach białkowo-węglowodanowych.
GAINER 737™ jest wynikiem wielomiesięcznych prac mających na celu zaprojektowanie produktu o pełnowartościowym aminogramie, w pełni przyswajalnego i optymalnie wykorzystywanego przez organizm sportowca a zarazem przystępnego cenowo.
GAINER 737™ zawiera wszystko co najważniejsze:
30% białka pochodzącego z serwatki, WPC, WPI, WPH i izolowanej proteiny zarodków pszenicy, będącej bogatym źródłem L-glutaminy. Hydrolizat białka kolagenu zwierzęcego (1400mg w porcji) dostarcza form wolnych i peptydowych. Poza tym 737 zawiera krystalicznie czyste, wolne aminokwasy L-leucynę i L-lizynę. Zestaw ten tworzy uniwersalny profil aminokwasowy o wysokiej wartości biologicznej. Taki skład aminogramu zapewnia dostęp do aminokwasów ilościowo i strukturalnie dopasowanych do zapotrzebowania zmienionego w wyniku treningu fizycznego.
Optymalnie dobrany kompleks węglowodanów prostych i złożonych ma na celu jak najdłuższe oddziaływanie energetyczne na organizm. Węglowodany proste - szybkowchłanialne zapewniają energię bezpośrednio po spożyciu, natomiast złożone - wolnowchłanialne, długotrwale uwalnianiają składniki energetyczne.
Wysoka zawartość glutaminy (30g kwasu glutaminowego/100g białka). Glutamina jest podstawowym aminokwasem ustrojowym. Jest transporterem azotu w przewodzie pokarmowym oraz prekursorem ważnych czynników metabolicznych (arginina, glutation, tauryna). Przyspiesza regenerację tkanki mięśniowej.
Pełen zestaw witamin (E, C, B1, B2, PP, B6, B12, folacyna, biotyna, kwas pantotenowy) zapewnia uzupełnienie ich braków, do których często dochodzi przy systematycznych, intensywnych treningach.
Aminokwasy w formie wolnej i peptydowej. Aminokwasy w takiej formie znane są wszystkim kulturystom jako popularny suplement. Dodanie aminokasów do odżywki wpływa na skrócenie czasu ich dostępności (przed uzyskiwaniem ich w długotrwałym procesie trawienia białek). Oprócz podstawowej funkcji budulcowej pełnią funkcję ochronną jako składnik regulatorów metabolicznych- enzymów i białek funkcjonalnych (transportowe, odpornościowe, receptory).
|