5 gatunków argentyńskiej i paragwajskiej Yerba Mate po 50 gramów:
CBSe ENERGIA
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ekstraktu z guarany i
naturalnego aromatu guarany. Ukontentuje szukających zarówno mocy jak i
smaku. Receptura plantatorów z prowincji Santa Fe.
CBSe SILUETA
Argentyńska
yerba mate z dodatkiem ziół: poleo, dzikiej róży, werbeny cytrynowej,
morszczynu, kopru włoskiego, mięty pieprzowej, boldo oraz mieszanki
witaminowo - mineralnej i naturalnego aromatu jabłkowego.
CBSe REGULARIS
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo (lippia
turbinata), dzikiej róży, werbeny cytrynowej (cedron), rumianku oraz
prebiotyków i naturalnego aromatu śliwkowego. Idealna dla osób
szukających yerba mate bez goryczy.
COLON ESPECIAL
Yerba
Mate Colon Especial - paragwajska mocna i tradycyjna yerba mate
zawierająca listki i patyczki. Paragwajski Colon to głęboki naturalny
smak i oryginalny, dymny aromat. Specjalnie selekcjonowana yerba mate.
ROSAMONTE ELABORADA
Argentyńska
yerba mate zawierająca listki i patyczki. Precyzyjnie selekcjonowane
gałązki i drobno mielone listki. Przechodzi specjalny proces
przygotowywania i odpowiednio długi okres leżakowania. Opalizujący,
głęboki klasyczny smak.
Susz yerba mate pakowany jest w foliowe
woreczki z nalepką z opisem gatunku:
Tykwy chilijskie RIOS i PUERTO
Chilijske
tykwy
wykończone piękną stalową virollą, zdobione fantazyjnymi,
żłobionymi wzorami. Pojemność od 180 do 280 ml. Są to najbardziej
wytrzymałe tykwy o najgrubszych ściankach. Jakość chilijskich tykiew
docenili mateiśći na całym świecie. To własnie te tykwy znajdziecie w
rękach tych, którzy kochają rzeczy piękne i praktyczne.Warto zaznaczyć,
że
naczynie wykonane z owocu ma swoją specyfikę, są bardzo wytrzymałe. Na
tykwie mogą miejscowo
występować naturalne przebarwienia i mogą różnić się kształtem i
pojemnością. Tykwy z Chile znane są ze staranności wykonania i
długowieczności. Dbałość w procesie suszenia owoców w górskich wioskach
na wietrznych stokach dodaje mnaczynkom pieknego charaketeru. Chile to
po Argentynie najwiekszy na świecie rynek yerba mate.
Każda tykwa powinna mieć wykonane curado (przed pierwszym użyciem): Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go woda o
temeperaturze 75 st. C i dodajemy kilka kropel mocnego alkoholu i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Bombilla nierdzewna Pequeno 2 sztuki
Bombilla
Pequeno typu paragwajskiego zapewni komfort picia każdego rodzaju
yerba mate. Precyzyjnie wykonana ze stali nierzdewnej pozwoli się nia
cieszyć przez długi długi czas. Ten rodzaj bombill ma dodatkową partię
dziurek na łaczeniu sitka i rurki, dzieki czemu napar yerba mate z łatwością jest zasysany. Długość 12,5 cm.
Termometr herbaciany 1 sztuka
Bezrtęciowy kuchenny termometr do herbat - Thermo Tea z
czerwonym spirytusem zamiast rtęci! Ekologiczny w komfortowej długości
13,5 cm i miarką do 100 st. C. Zakończony specjalnym uchwytem - wesołym
czajniczkiem, lub cytrynką (wybieramy losowo). Nie musisz już się zastanawiać czy woda ma 75 st. C.!
Podstawka pod tykwę 2 sztuki
Podkładka
korkowa pod tykwy i inne naczynia z logo naszego sklepu. Estetycznie
wykonana z argentyńskim motywem graficznym. Zabezpieczy Twój obrus przed
poplamieniem.
Herbata Lichi Ball 2 sztuki
Liście czarnej herbaty i różowy kwiat lichi - misternie splecione w dużą, zieloną kulę.
Po zalaniu wodą możemy podziwiać wspaniałe widowisko, którego sceną stanie się nasza filiżanka. Sposób parzenia:
1 szt. na filiżankę, kulkę herbaty zalewamy wodą o temp. ok. 90 st. C. Czas zaparzania to od 4 do 7 min (z jednej kulki herbaty możemy zrobić 2-3 napary)
Koszulka firmowa YerbaMarketu 2 sztuki
Koszulki firmowa sklepu YerbaMarket. Wykonany z bawełny wysokiej jakości T shirt. Do wyboru: czarna (rozmiary S, M), żółta (rozmiary S, M, L, XL). UWAGA: Przy składaniu zamówienia w adnotacjach prosimy podać kolor i rozmiar każdej z koszulek.