Sok, dzięki specjalnej konstrukcji kranika /powietrze nie dostaje się do środka /, zachowuje świeżość w temperaturze pokojowej przez 30 dni po otwarciu !
Sok pozyskiwany jest ze świeżych, dojrzałych i zdrowych owoców tłoczonych na zimno. Tradycyjna prasa wyciska z nich wartościowe i odżywcze składniki oraz witaminy. Prosta technologia pasteryzacji bezpośrednio po wytłoczeniu pozwala zachować charakterystyczną barwę, smak, zapach, a mętność i osad to naturalna pozostałość drobnych cząstek miąższu.
Marchew zawierają bogactwo witamin takich jak: A, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, składniki mineralne: potas, sód, wapń, fosfor, siarka, magnez, żelazo, mangan, miedź, cynk, kobalt, ponadto flawonoidy, związki siarkowe, kumaryny oraz pektyny.Marchew ma różne właściwości, przede wszystkim przeciwcukrzycowe i przeciwpasożytnicze. Działa rozkurczowo, obniża poziom cholesterolu we krwi, a także wpływa na regulację trawienia.
Jabłka dzięki błonnikowi, witaminom, garbnikom, pektynom, solom mineralnym są eliksirem zdrowia. Zapobiegają dolegliwościom układu pokarmowego i naczyniowego. Wzmagają perstaltykę jelit i poprawiają trawienie. Regulują florę bakteryjną i neutralizują substancje toksyczne w organizmie. Szczególnie polecane dla palaczy tytoniu.