Sok, dzięki specjalnej konstrukcji kranika /powietrze nie dostaje się do środka /, zachowuje świeżość w temperaturze pokojowej przez 30 dni po otwarciu !
Sok pozyskiwany jest ze świeżych, dojrzałych i zdrowych owoców tłoczonych na zimno. Tradycyjna prasa wyciska z nich wartościowe i odżywcze składniki oraz witaminy. Prosta technologia pasteryzacji bezpośrednio po wytłoczeniu pozwala zachować charakterystyczną barwę, smak, zapach, a mętność i osad to naturalna pozostałość drobnych cząstek miąższu.
Czarna porzeczka jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C. Zawiera również witaminę P ułatwiającą przyswajanie witaminy C, żelazo, potas, magnez, a także witaminę K działającą przeciwkrwotocznie. Jest bogata w "metale życia" takie jak bor i jod, a także pektyny, garbniki i kwasy organiczne. Wskazana na przeziębienie.
Jabłka dzięki błonnikowi, witaminom, garbnikom, pektynom, solom mineralnym są eliksirem zdrowia. Zapobiegają dolegliwościom układu pokarmowego i naczyniowego. Wzmagają perstaltykę jelit i poprawiają trawienie. Regulują florę bakteryjną i neutralizują substancje toksyczne w organizmie. Szczególnie polecane dla palaczy tytoniu.