O firmie Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów, rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro! Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!! Do każdej książki wystawiamy paragon, a na życzenie faktury VAT. Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.
Płatności Przyjmujemy wpłaty tylko przelewem na konto
Przesyłka Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie. Wysyłamy za granicę.
Kontakt
Napisz do nas email
Skype
Gadu-Gadu
|
Maszynoznawstwo gastronomiczne
Zaremba Robert Półtorak Andrzej SGGW 120 s., 2007 ISBN[zasłonięte]978-8344-917-7 B-5
SPIS TREŚCI Wstęp ... 5 Ogólne zasady przeprowadzania ćwiczeń ... 7 Część I. WYBRANE ELEMENTY TECHNIKI ... 11 1. Podstawowe wiadomości z rysunku technicznego z elementami techniki ... 11 2. Przeniesienia napędu – układy kinematyczne ... 19 3. Ideowe opisy pracy maszyn i urządzeń ... 21 Część II. MASZYNY I URZĄDZENIA DO MECHANICZNEJ OBRÓBKI ŻYWNOŚCI ... 25 4. Maszyny do obierania ziemniaków i warzyw ... 25 5. Maszyny do rozdrabniania produktów spożywczych ... 34 6. Uniwersalna maszyna gastronomiczna ... 39 7. Ocena techniczna automatu formującego Rheon Cornucopia KN-100 ... 43 8. Ocena technologiczna procesu formowania wyrobów dwurodnych ... 49 9. Ocena techniczna działania wytłaczarki makaronu D-35-0689 ... 54 Część III. MASZYNY I URZĄDZENIA DO OBRÓBKI TERMICZNEJ ŻYWNOŚCI ... 57 10. Trzony kuchenne, płyty i płytki grzejne ... 57 11. Piece ... 63 12. Kotły warzelne ... 69 13. Steamer – urządzenie do gotowania w parze pod ciśnieniem ... 77 14. Urządzenia do smażenia w tłuszczu – patelnie i frytownice ... 81 15. Kuchnie mikrofalowe ... 89 16. Urządzenia chłodnicze ... 95 17. Maszyny do mycia naczyń ... 101 Literatura ... 109 Załącznik. Tabele wybranych symboli stosowanych w rysunku technicznym ... 112
|