

MAM DO ZAOFEROWANIA REWELACYJNE
MASZYNKI DO LODÓW FIRMY STUDIO
model GT-EM01


URZĄDZENIE BARDZO PROSTE W OBSŁUDZE !
1. Pojemnik widoczny na zdjęciu włóż do zamrażalki na okres potrzebny do zmrożenia cieczy chłodzącej (analogicznie do wkładów z lodówki turystycznej)
2. Po zmrożeniu pojemnika napełniamy go mieszaniną składników przygotowanych zgodnie z przepisem (przykłady poniżej), przeznaczonymi do zmrożenia i przykrywamy pokrywą wraz z mieszadłem widoczną na zdjęciu poniżej.

PROCES MIESZANIA POWINIEN TRWAĆ DO MOMENTU UZYSKANIA ŻĄDANEJ KONSYSTENCJI
PONIŻEJ PODAJĘ 4 PRZYKŁADOWE PRZEPISY:
LODY ŚMIETANKOWE:

składniki : 1 szklanka śmietany kremówki, 6 żółtek, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka bardzo zimnej maślanki
sposób przygotowania: Zagotuj śmietanę kremówkę. Ubij żółtka z cukrem, powolutku, nie przerywając ubijania, wlewaj gorącą śmietanę. Gdy masa będzie gładka i jednolita, przełóż ją do rondla i podgrzewaj, stale ubijając, aż zgęstnieje. Nie gotuj! Przecedź do miski, wymieszaj z maślanką, wstaw na 2 godziny do lodówki, a potem zamroź w maszynie do lodów lub przykryj folią, wstaw do zamrażalnika i zamrażaj, mieszając od czasu do czasu.
SORBET TRUSKAWKOWY

składniki: 150 ml wody, 80 dag świeżych truskawek, 13 dag cukru, sok z połowy cytryny
sposób przygotowania: Odłóż około 10 dag małych truskawek a pozostałe dokładnie zmiksuj. Gotuj przez około 2 minuty wodę z cukrem a po jej schłodzeniu dodaj zmiksowane wcześniej truskawki i sok z cytryny, oraz truskawki w całości. Całość wstaw do lodówki do schłodzenia. Po wyjęciu z lodówki przełóż całość do zmrożonej maszyny do lodów i uruchom urządzenie.
LODY CZEKOLADOWE:

składniki: 900 ml śmietany kremówki, 45 dag czekolady deserowej, 150 ml wody, 3/4 filiżanki cukru, 4 żółtka
sposób przygotowania: Cukier rozmieszaj z wodą i podgrzewaj przez 5 minut. Czekoladę połam i dodaj do wody, rozpuśća następnie ostudź. Dodaj żółtka (pamiętaj o dokładnym sparzeniu skorupek przed rozbiciem jajek) i dokładnie wymieszaj. Ubij śmietanę i wymieszaj z masą czekoladową. Zamroź.
LODY CYTRYNOWE - LIMONKOWE Z CYNAMONEM I MIĘTĄ:

składniki: - 1 szklanka cukru, 2 szklanki śmietany 18% (albo jogurtu 3-4%), 1 szklanka soku z cytryny (z miążeszm), ½ szklanki soku z limonki (z miąższem), łyżeczka cynamonu
sposób przygotowania: Połączyć w misce śmietanę albo jogurt z cukrem, aż do jego rozpuszczenia. Wlać sok z obu cytryn, wymieszać (można nadać lodom kolor, dodając barwnika spożywczego). Wlać do formy i wstawić do zamrażalnika na 2 do 3 godzin. Wyjąć na pięć minut przed podaniem, nałożyć do pucharków/kieliszków/miseczek/ posypać drobno startą gorzką czekoladą i listkami mięty.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
DANE TECHNICZNE:
- Napięcie 220-240V
- Zbiornik (1 litr)
- Przewód zasilający (1,5 m)
- Zbiornik wykonany z aluminium
wymiary:
misa: 14 x 21
[wysokość/objętość]
misa + mieszadło: 24 x 21
[wysokość/objętość]
w zestawie:
- pojemnik z płynem chłodzącym
- mieszadło
- górna pokrywa z silnikiem
URZĄDZENIA POCHODZĄ Z KOŃCÓWEK SERII NIEMIECKICH SUPERMARKETÓW
URZĄDZENIA NOWE !
POSIADAJĄ ORYGINALNE OPAKOWANIA
12-MIESIĄCE GWARANCJI !
(NA PODSTAWIE DOWODU ZAKUPU)
PEŁNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SPRZEDAWANY SPRZĘT!
PARAGON LUB F.VAT NA ŻYCZENIE KLIENTA (PRZYKLEJONY NA PACZCE OBOK LISTU PRZEWOZOWEGO)
PROMOCJA !!!

PRZY ZAKUPIE WIĘCEJ NIŻ JEDNEGO TOWARU PŁACISZ TYLKO ZA PRZESYŁKĘ WIĘKSZEGO Z NICH
        
TAK KUPOWALI INNI UŻYTKOWNICY
|