Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Maszyna Urządzenie do Pieczenia Chleba Ciasta Wwa

01-01-2015, 1:45
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 419 zł     
Użytkownik Aga-Dom_pl
numer aukcji: 4857971511
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 587   
Koniec: 01-01-2015 01:41:26

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 16.30
 
telefon
517 [zasłonięte] 200
 
 
email
[zasłonięte]@vp.pl
 
 
 
czas realizacji

od 1 do 3 dni roboczych

 
 
Przedmioty zakupione na naszych aukcjach wysyłamy w jednej paczce co pozwala zminimalizować koszty wysyłki.
Paczki wysyłamy za pośrednictwem:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Domowe urządzenie do wypieku chleba w 3 rozmiarach firmy Ariete Pane Express Top Metal 131. 
Domowe urządzenie do pieczenia chleba umożliwia m. in. pieczenie chleba z mąki bezglutenowej

moc 650 W
możliwość używania mąki bezglutenowej
12 różnych programów pieczenia
rozmiary chleba: 3
kontrola pieczenia dzięki szklanej szybce
funkcja podtrzymywania ciepła do 60 minut
wymiary: 27x26x25,5 cm
załączone przepisy w j.polskim

Programy:
1)PODSTAWOWY - Używajcie ten program przy chlebie białym gładkim dla przepisu na podstawie ciasta białego. Jest to najkrótszy z programów

2)CIASTO FRANCUSKIE - Program „ciasto francuskie” wymaga czasu zarobienia i wyrastania troszkę dłuższego, aby dać chlebowi typu francuskiego większą pulchność i bardziej chrupiącą skórkę. W przepisach ogólnie stosowanych do tego programu nie stosuje się masła (lub margaryny) oraz mleka. Chleb typu francuskiego
nie jest zbyt łatwy do przechowywania – jedzcie go w tym samym dniu, w którym został upieczony.

3)ŻYTNI - Z powodu cięższej mąki program ten podgrzewa wstępnie wszystkie składniki na pół godziny przed ich zarobieniem i pozostawia ciasto do wyrastania przez okres nieco dłuższy. Bochenki razowe są nieco mniejsze i mające bardziej zwarte ciasto.

4)CHLEB SLODKI - Używajcie tego programu do słodkich chlebów ze składnikami dodatkowymi – owocami, orzechami, drobinkami czekolady, skórkami, itp. Czasy obróbki są nieco przedłużone ze względu na dodawanie innych składników. Urządzenia wyda sygnał dźwiękowy „bip”, aby zawiadomić Was, że nastąpił moment ich wsypania.


5-6)ULTRA SZYBKI - Te programy będą funkcjonowały tylko ze szczególnymi przepisami i przygotują Wasz chleb w czasie krótszym od jednej godziny. Bochenki będą mniejsze i bardziej zwarte niż zwykle, ale zapach pozostanie taki sam. Używajcie programu nr 5 dla bochenków o wadze 700 g i nr 6 dla bochenków o wadze 900 g.


7)SŁODKIE - Ten program jest dla ciast słodkich, ponieważ wykorzystuje drożdże dla ciast słodkich lub dwutlenek sodu jako środki wzrastające zamiast drożdży piwnych. To ciasto jest bardzo lepiące się, w związku z tym natłuszczcie pojemnik i łopatkę zarabiającą przed użyciem tego programu i sprawdźcie ciasto poprzez szybkę pokrywy. Jeżeli ciasto wznosi się na ścianach pojemnika to zdejmijcie je delikatnie
przy pomocy drewnianej lub plastikowej łopatki podczas okresu 5 minutowej przerwy. Jeżeli ramię zarabiające zacznie funkcjonować w momencie wykonywania tej operacji, zdejmijcie łopatkę i natychmiast zamknijcie pokrywkę.


8)CIEMNY EUROPEJSKI - Jest to program najdłuższy. Używajcie go dla przygotowania chleba typu “europejskiego” ciemniejszego i cięższego – czarny chleb, chleb żytni, itp. Tak jak program „razowy” także ten program najpierw podgrzewa składniki przez okres pół godziny. Okresy pieczenia stają się coraz dłuższe, aby przystosować się do rodzaju używanych cięższych składników.


9)CIASTO i 10)CIASTO DO SŁODYCZY -  W tych programach możecie używać urządzenia do mieszania/urabiania i oszczędzić sobie wysiłku. Nie piecze się podczas trwania tych programów. Kiedy wyjmiecie ciasto z urządzenia, poddajcie go ponownie urabianiu i pozostawcie w spokoju na około 10 minut przed pocięciem/ukształtowaniem formy. Program CIASTO zarabia przez okres 5 minut, pozostawia w spoczynku przez kolejne 5 minut, zarabia przez kolejne 20 minut i w końcu pozostawia do wyrośnięcia uzyskane ciasto przez okres jednej godziny. Program ZARABIANIE CIASTA SŁODKIEGO zarabia przez 30 minut, później pozostawia do urastania przez półtorej godziny.


11)MARMOLADA -  Program MARMOLADA miesza składniki przez 15 minut, później gotuje je przez 50 minut. Pozostawcie dużo miejsca dla umożliwienia marmoladzie powiększenie objętości podczas gotowania. Jeżeli podczas gotowania wydostanie się ona do wewnętrznej części urządzenia, będzie bardzo trudne wyczyszczenie wszystkiego. Jeżeli jednak będzie to miało miejsce, wówczas naciśnijcie
przycisk URUCHOMIENIE/ZATRZYMANIE do momentu usłyszenia sygnału dźwiękowego, odłączcie urządzenie od gniazdka prądu, pozostawcie je do ochłodzenia i wyczyśćcie zanim marmolada przyschnie.
Uwaga: postępujcie ostrożnie z gorącą marmoladą, ponieważ utrzymuje ona przez długi czas ciepło i przylepia się jak klej.

12) PIECZENIE - Program PIECZENIE zmienia urządzenie w piec. Nie będzie mieszał, nie spowoduje rośnięcia i nie będzie robił nic innego poza pieczeniem w czasie jednej godziny i utrzymywaniem w cieple przez kolejną godzinę. Używajcie tego programu dla pieczenia ciast już przygotowanych w supermarkecie lub ciast przygotowanych przez zmieszanie specyficznych mąk dla chleba zapakowanego. Nie używajcie
więcej niż 500g mieszaniny mąk i nie wkładajcie ciasta do urządzenia zanim to ostatnie nie zostanie przygotowane do pieczenia. Sprawdzajcie ciasto, ponieważ niektóre składniki nie wymagają pełnej godziny pieczenia – będziecie musieli przerwać pieczenie i wyjąć zawartość wcześniej. Większa cześć produktów zwiększa objętość podczas pieczenia – bierzcie ten aspekt pod uwagę pozostawiając wystarczającą ilość wolnego miejsca podczas napełniania pojemnika.

 
 





Dodano 2[zasłonięte]014-12 13:13
UWAGA!!!
Zamówienia złożone w okresie 23.12.-28.12.2014r. będą realizowane od 29.12.2014r.

Zamówienia na produkty firmy BergHOFF i Cook&co będą realizowane od 12.01.2015r.