SPECYFIKACJA TECHNICZNA |
Model | RCZC-1200XL |
Nr katalogowy | 1133 |
Wydajność | 1 porcja (12 - 18 g) / 60 s |
Moc | 1200 W |
Rozmiar misy | ok. 72 cm |
POZOSTAŁE DANE |
|
Maszyna do waty cukrowej Royal Catering RCZC-1200XL z pokrywą oraz wózkiem jest urządzeniem gastronomicznym dobrzenadającym się do eksploatacji podczas rozmaitych imprez plenerowych. Zastosowanie wózka sprawia, że sprzęt może być wykorzystywany w różnych miejscach.
Dzięki użyciu wysokiej klasy stali nierdzewnej, produkt łatwo utrzymać w higienicznej czystości. Dzieje się tak za sprawą gładkiej, pozbawionej porowatości powierzchni. Dodatkowo cechuje się odpornością na korozję i uszkodzenia mechaniczne.
Duża, stalowa misa o średnicy 72 cm pozwala jednorazowo przygotować znaczną ilość waty. Wystarczy 1 minuta, aby z 12 – 18 gramów cukru wytworzyć porcję smakołyku. W ciągu tego czasu wyrób jest formowany i owijany wokół patyka. Dzięki specjalnej konstrukcji misy z wysokimi krawędziami, ani składnik, ani gotowy artykuł spożywczy nie wydostają się na zewnątrz.
Głowica ze zintegrowaną misą, za sprawą ruchów obrotowych, przemienia drobinki cukru w bardzo cienkie nitki, tworzące następnie kulę. Zastosowanie zamkniętego pierścienia ochronnego sprawia, że kryształki składnika nie wirują samoczynnie w środku misy.
Dokładnie wykonany wózek, o charakterystycznym wyglądzie, stanowi jeden z elementów maszyny Royal Catering. Sprawia, że sprzęt cechuje się mobilnością i można go sprawnie przemieszczać, kiedy jest odłączony od źródła prądu. Wygodę pracy poprawia podświetlany włącznik/wyłącznik, ułatwiający obsługę. Na komfort eksploatacji wpływa także elastyczne składanie, ponieważ misa i wkład nadają się do wymontowania.
Prezentowane urządzenie posiada dwa duże, gumowe koła z opcją wymiany. Powodują, że wózek cicho się przemieszcza. Dwie stabilne nóżki chronią maszynę przed ślizganiem i zapewniają bezpieczną eksploatację, nawet na nierównym podłożu.
Oferowany produkt wyposażono w szufladę o dużej pojemności z przegrodami. Stanowi część pozwalającą na łatwe magazynowanie i dzielenie głównego składnika, a także dodatków, np. barwników spożywczych. W robieniu waty sprawdza się cukier o praktycznie każdej gramaturze, należy jednak unikać cukru pudru.
Sprzęt posiada aluminiowy element grzewczy o dużej wydajności, (moc 1200 W). Wbudowany termostat zapewnia w pełni automatyczną regulację temperatury.
Pokrywa zrobiona z wysokiej klasy tworzywa ma duży otwór poprawiający wygodę eksploatacji. Umożliwia pracę w higienicznych warunkach, dlatego maszyna bardzo dobrze nadaje się do użytku na świeżym powietrzu. Walory pokrywy stanowią jej niewielki ciężar i odporność na zanieczyszczenia.
W zestawie znajduje się również łyżka do dzielenia cukru na porcje. Pozwala na jego dozowanie po 20 g, w zależności od wielkości drobinek. Dodatkowo, w formie prezentu, klienci otrzymują solidny pasek zębaty – część zamienną.
Produkty marki Royal Catering cechują się zastosowaniem wysokiej klasy materiałów oraz dokładnym wykonaniem, dlatego maszyna do waty cukrowej RCZC-1200XL została objęta atrakcyjnym okresem gwarancyjnym.
Gwarantujemy Państwu również dostęp do części eksploatacyjnych i zapasowych oraz zapewniamy serwis pogwarancyjny.