PROFESJONALNA MASZYNA DO WATY CUKROWEJ
Maszyna do waty cukrowej Royal Catering RCZK-1200-W została zaprojektowana z myślą o jej intensywnym użytkowaniu na różnego typu imprezach okolicznościowych i festynach. Sprzęt cechuje się wysoką wydajnością i trwałością, dlatego też sprawdzi się przez długie lata.
Urządzenie zostało wykonane ze stali nierdzewnej, która nadaje mu wytrzymałość. Materiał ten cechuje się dużą odpornością na działanie wody i różnych czynników atmosferycznych. Dlatego też maszynę można śmiało stosować zarówno w pomieszczeniach, jak i na świeżym powietrzu.
Zaletą stali jest również jej gładka powierzchnia, do której nie przylegają zarazki i brud. Dzięki temu sprzęt do waty cukrowej można w prosty sposób wymyć oraz stale utrzymywać w higienicznej czystości, co jest bardzo ważną cechą, gdyż produkt ten nieustannie ma kontakt z żywnością.
Misa oraz wkład są wyjmowane , w związku z czym to profesjonalne urządzenie gastronomiczne można łatwo przechowywać. Dodatkowo sprzęt jest bardzo lekki, co wpływa na jego swobodny transport.
Stalowa misa o średnicy 52 cm zapewnia szybkie przygotowanie porcji waty cukrowej w różnych rozmiarach. Dzięki temu możliwe jest zwiększenie i urozmaicenie oferty, poprzez wytwarzanie produktu w wersji mini i maksi.
Przygotowanie tego dziecięcego przysmaku jest niezwykle proste.Zintegrowana głowica z misą, za sprawą ruchów obrotowych, zamienia kryształki cukru w cieniutkie nitki, które następnie nawijane są na patyk. Do zrobienia porcji waty należy użyć ok. 12-18 g cukru. Maszyna do waty cukrowej Royal Catering umożliwia przygotowanie jednej porcji w 60 sekund.
Głowica posiada zamknięty pierścień, który zapobiega niekontrolowanemu wirowaniu kryształków cukru. Szczególna konstrukcja misy z podwyższonymi brzegami, przez cały czas umożliwia higieniczną pracę, ponieważ ani cukier, ani wata nie wydostają się na zewnątrz misy.
Dla wygody użytkowników podstawa została wyposażona w pojemną szufladę. Wbudowane ścianki ułatwiają przechowywanie i podzielenie cukru na porcje. Przegrody mogą służyć również do trzymania kolorowych barwników. Przy produkcji waty można używać cukru o różnej gramaturze, jednakże specjaliści odradzają stosowanie cukru pudru.
W zestawie, wraz z urządzeniem do waty, otrzymują Państwo łyżkę do porcjowania ilości cukru. W zależności od wielkości kryształków, za jej pomocą możliwe jest odmierzanie 20-gramowych porcji. Jako prezent dołączamy również część zamienną w postaci paska zębatego. Jest on bardzo wytrzymały i trwały oraz zmniejsza koszt eksploatacji maszyny.
Marka Royal Catering to produkty cechujące się solidnym wykonaniem. Jesteśmy pewni wysokiej jakości oferowanych produktów, dlatego też na maszynę do waty cukrowej RCZK-1200-W udzielamy długookresowej gwarancji.
KAŻDY PRODUKT JEST NOWY. GWARANCJA 24 MIESIĘCY
ZAPEWNIAMY SERWIS GWARANCYJNY I POGWARANCYJNY.