Automat do pieczenia chleba LivStar
Jak to działa ????
Wrzuć składniki do pojemnika umieszczonego w maszynie.
Zaprogramuj rodzaj chleba i kolor skórki.
Włącz!
Specyfikacja
- 220-240 V - 50Hz 460-600 W
- Waga bochenka 600g / 800 g
- 7 - minutowa pamięć dla każdego z 8 programów
- Automatyczna funkcja utrzymania ciepła przez godzinę
- Automatyczne włączanie w przypadku przerwy w dopływie prądu
- Regulowana kontrola skórki: jasna, średnia, ciemna
- Słyszalny sygnał informujący o możliwości dodania owoców, orzechów
- Forma o nieprzywierającej powierzchni
- Ugniatacz
- Funkcja chroniąca przed poparzeniem
- Duże okienko
- Ręczny panel sterowania
Chleb razowy
Składniki na 450 gramowy bochenek chleba.
Składniki:
- 140 ml wody
- 1/3 małej łyżki soli
- 1 i 1/2 dużej łyżki cukru
- 1 i 1/2 dużej łyżki masła
- 2 kubki mąki razowej
- 1 i 2/3 dużej łyżki mleka w proszku
- 1/4 małej łyżki ulepszacza
- 1 mała łyżka suchych drożdży
Przygotowanie: Do pojemnika wlej wodę i dodaj cukier, sól, masło, mąkę razową, mleko w proszku, ulepszacz i suche drożdże. Sól i cukier wsyp w narożnik pojemnika. Wydrąż dołek w mące i włóż tam drożdże. Dołek nie może być zbyt duży i głęboki aby drożdże nie dostały się do soli i wody.
Chleb tradycyjny
Jest to pieczywo najprostsze w wykonaniu. Podane składniki są na 450 gramowy bochenek.
Składniki:
- 140 ml wody
- 1/3 małej łyżki soli
- 1 i 2/3 dużej łyżki cukru
- 1 i 2/3 dużej łyżki masła
- 2 kubki białej mąki
- 1 i 2/3 dużej łyżki mleka w proszku
- ½ małej łyżki ulepszacza
- 1 mała łyżka suchych drożdży.
Przygotowanie: Do pojemnika wlej wodę. Dodaj cukier, sól, masło, mąkę, mleko w proszku i suche drożdże. Sól i cukier wsyp w narożnik pojemnika. W mące zrób mały dołek i wsyp do niego ulepszacz i drożdże. Drożdże nie powinny się połączyć z solą i wodą.
Słodki chleb
Z podanych składników upieczesz 450 gramowy chleb. Składniki:
- 140 ml wody
- 2 i ½ dużej łyżki soli
- ¼ małej łyżki cukru
- 1 i 2/3 dużej łyżki masła
- 2 kubki białej mąki
- 1 i 2/3 dużej łyżki mleka w proszku
- ½ małej łyżki ulepszacza
- 1 mała łyżka drożdży
Przygotowanie: Do pojemnika wlej wodę. Dodaj cukier, sól, masło, mąkę, mleko w proszku, ulepszacz i suche drożdże. Sól i cukier umieść w narożniku pojemnika. Wydrąż dołek w mące i umieść tam suche drożdże. Dołek nie może być zbyt duży i głęboki aby drożdże nie dostały się do soli i wody.
|
|