Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Maszyna do chleba CHLEB PIEKARNIK + Przepisy

12-06-2012, 22:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 148 zł     
Użytkownik Handlo-men
numer aukcji: 2285178942
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 270   
Koniec: 17-05-2012 19:31:05

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

 

 

Automat do pieczenia chleba LivStar

 


 

Jak to działa ????

Wrzuć składniki do pojemnika umieszczonego w maszynie.

Zaprogramuj rodzaj chleba i kolor skórki.

Włącz! 


 

 

Specyfikacja

 

- 220-240 V - 50Hz 460-600 W

- Waga bochenka 600g / 800 g

- 7 - minutowa pamięć dla każdego z 8 programów

- Automatyczna funkcja utrzymania ciepła przez godzinę

- Automatyczne włączanie w przypadku przerwy w dopływie prądu

- Regulowana kontrola skórki: jasna, średnia, ciemna

- Słyszalny sygnał informujący o możliwości dodania owoców, orzechów

- Forma o nieprzywierającej powierzchni

- Ugniatacz

- Funkcja chroniąca przed poparzeniem

- Duże okienko

- Ręczny panel sterowania

 

 




 

Chleb razowy

 

Składniki na 450 gramowy bochenek chleba. 

Składniki:

  • 140 ml wody
  • 1/3 małej łyżki soli
  • 1 i 1/2 dużej łyżki cukru
  • 1 i 1/2 dużej łyżki masła
  • 2 kubki mąki razowej
  • 1 i 2/3 dużej łyżki mleka w proszku
  • 1/4 małej łyżki ulepszacza
  • 1 mała łyżka suchych drożdży 

Przygotowanie: Do pojemnika wlej wodę i dodaj cukier, sól, masło, mąkę razową, mleko w proszku, ulepszacz i suche drożdże. Sól i cukier wsyp w narożnik pojemnika.  Wydrąż dołek w mące i włóż tam drożdże. Dołek nie może być zbyt duży i głęboki aby drożdże nie dostały się do soli i wody.

 

 

 

 

Chleb tradycyjny 

Jest to pieczywo najprostsze w wykonaniu. Podane składniki są na 450 gramowy bochenek. 

Składniki: 

  • 140 ml wody
  • 1/3 małej łyżki soli
  • 1 i 2/3 dużej łyżki cukru
  • 1 i 2/3 dużej łyżki masła
  • 2 kubki białej mąki
  • 1 i 2/3 dużej łyżki mleka w proszku
  • ½ małej łyżki ulepszacza
  • 1 mała łyżka suchych drożdży.


Przygotowanie: Do pojemnika wlej wodę. Dodaj cukier, sól, masło, mąkę, mleko w proszku i suche drożdże. Sól i cukier wsyp w narożnik pojemnika. W mące zrób mały dołek i wsyp do niego ulepszacz i drożdże. Drożdże nie powinny się połączyć z solą i wodą.

 

 

 

Słodki chleb

 

Z podanych składników upieczesz 450 gramowy chleb. 
Składniki: 

  • 140 ml wody
  • 2 i ½ dużej łyżki soli
  • ¼ małej łyżki cukru
  • 1 i 2/3 dużej łyżki masła
  • 2 kubki białej mąki
  • 1 i 2/3 dużej łyżki mleka w proszku
  • ½ małej łyżki ulepszacza
  • 1 mała łyżka drożdży


Przygotowanie: Do pojemnika wlej wodę. Dodaj cukier, sól, masło, mąkę, mleko w proszku, ulepszacz i suche drożdże. Sól i cukier umieść w narożniku pojemnika. Wydrąż dołek w mące i umieść tam suche drożdże. Dołek nie może być zbyt duży i głęboki aby drożdże nie dostały się do soli i wody.