Maszyna do lodów włoskich, AP ice-cream 3218
Najważniejsze informacje niezawodny energooszczędny system pracy maszyny niskie koszty eksploatacji produkcja lodów o dwóch smakach z możliwością miksowania napowietrzenie grawitacyjne do 25 % - tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej chłodzone zbiorniki na masę 5c najwyższy standard higieniczny HACCP wskaźnik temperatury masy lodowej HACCP stabilna i cicha praca automatu świdry ze stali szlachetnej powlekane tworzywem nowa technologia automat niezawodny w eksploatacji kółka wyposażone w hamulce ułatwiające transport serwis i wsparcie techniczne przez Margo Polska
Dane Techniczne model AP ice-cream 3218 wysokość 138 cm szerokość 54 cm głębokość 73 cm waga 165 kg Wydajność litry / h 20 kilogramy / h 20 lody / h 200 (100g) kondensacja/chłodzenie: powietrze charakterystyka elektryczna 230V 50/60Hz liczba komór 2 pojemność 5 + 5 litra zakres temp. 0.5 st.C. podawanie mieszanki grawitacyjne liczba smaków 2 + mix |
|
Opis Fabrycznie nowa maszyna do lodów włoskich o dwóch smakach + mix.
* Układ chłodniczy
Chłodzenie maszyny jest powietrzne dzięki zastosowaniu nowoczesnego układu chłodzenia maszyna uzyskuje swoją pełną wydajność w zakresie temperatur zewnętrznych od +5 do +32 stopni c . Powietrzny układ chłodzenia pozwala użytkownikowi na wszechstronne zagospodarowanie maszyny, nawet w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej. Układ chłodniczy włoskiej renomowanej firmy ASPERA lub renomowanej francuskiej firmy LA HERMETQUE Czynnik chłodzący R 404a
Chłodzenie wodą a powietrzem ?
Podam Państwu kilka przykładów zastosowania obu układów chłodzenia i różnic między nimi.
1. wodne chłodzenie chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym medium transportującym ciepło jest woda. Podstawową zaletą chłodzenia wodnego, jest niska cena wody - najtańszego z możliwych ciekłego medium chłodzącego. W porównaniu z układami powietrznymi, wodne układy chłodzące są zwykle dużo bardziej efektywne dzięki nim otrzymujemy ciągłą i stabilną pracę maszyny bez spadku wydajności .
Taki system dedykowany jest do klientów którzy planują zagospodarowanie maszyny w miejscu szczególnie nasłonecznionym , mało przewiewnym, w sąsiedztwie innych urządzeń które emitują ciepło jak i dla tych klientów którzy nie dysponują zbyt dużą powierzchnią i chcą maszynę np. zabudować w ladę lub meble barowe czy sklepowe, oraz dla klientów którzy bezwzględnie chcą wykorzystać 100% wydajności maszyny oraz wszędzie tam gdzie nie można wykorzystać maszyny chłodzonej powietrzem z innych względów.
Systemy chłodzenia wodnego są stosowane m.in. samochodach maszynach i czasem komputerach.
2. chłodzenie powietrzem chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym medium transportującym ciepło jest powietrze. Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z układami wodnymi układy chłodzące powietrzne są zwykle mniej efektywne niedogodność tę kompensujemy dużo niższą ceną maszyny i możliwością zastosowania maszyny wszędzie tam gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej lub występują jej ograniczenia lub braki.
Maszyna chłodzona powietrzem powinna mieć spełnione co najmniej jeden z poniższych warunków aby pracowała prawidłowo i bezawaryjnie
o wokół maszyny musi znajdować się co najmniej 0,5 metra wolnej przestrzeni aby powietrze swobodnie przepływało wokoło
o temperatura otoczenia nie powinna przekraczać 35c
o pomieszczenie w którym znajduje się maszyna winno być systematycznie przewietrzane
o jeśli istnieje taka możliwość należy ciepłe powietrze wydostające się z maszyny odprowadzić na zewnątrz budynku
o jeśli istnieje możliwość ustawić maszynę w pomieszczeniu klimatyzowanym
o - maszyna z układem chłodzenia powietrznego doskonale sprawdza się w czasie pracy na zewnątrz lokalu zadaszona np parasolem
* Kontrola elektroniczna
W urządzeniu jest zastosowana japońska niezawodna elektronika automat posiada 9 stopni ustawiania twardości loda.
* Konserwacja/mycie
Na panelu sterowniczym jest funkcja clear mycie po włączeniu jej i zastosowaniu płynów myjąco dezynfekujących maszyna samoczynnie przeprowadzi cykl myjąco dezynfekujący.
* Wydajność / świder
20 litrów/h ~ 200 lodów na godzinę. Świder jest konstrukcji stalowej powlekanej tworzywem o długości ok. 340mm i średnicy 85mm. Pojemność cylindra to ok. 2,3litra.
* Napowietrzenie masy lodowej Napowietrzenie masy lodowej w maszynie następuje grawitacyjnie poprzez mieszanie masy lodowej z powietrzem w zbiorniku przy użyciu rurki umieszczonej wewnątrz zbiornika na masę, napowietrzenie masy lodowej około 25%. - tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej
* Zbiorniki na masę lodową
2 * 5,5 litra
Minimalna ilość masy którą koniecznie trzeba wlać do zbiorników to 2 x 2,3 litra.
* Stalowe pompy zębate
W maszynie zastosowano stalowe przekładnie zębate z podwójnym uszczelnieniem. Masa samoczynnie jest zasysana ze zbiornika bez potrzeby odpowietrzania maszyny
* Zasilanie
AC 230V 16A 50Hz 1900W
Gwarancja Naprawy gwarancyjne 12 miesiący.
Wszystkie naprawy gwarancyjne i po gwarancyjne, jak i przeglądy po sezonowe dokonujemy w naszym autoryzowanym serwisie, Odbiór maszyny od klienta następuje w ciągu 24 godzin roboczych po zgłoszeniu na zasadzie usługi Door to Door (od Drzwi do Drzwi). W wypadku niemożliwości usunięcia usterki w określonym terminie oferujemy maszynę zastępczą. (Firma Margo Polska świadczy tylko serwis swoim klientom. Sprzedaż części prowadzi tylko przez swój serwis.)
PROMOCJA!!! OD 01.05.2012 KUPUJĄC MASZYNĘ DO LODÓW OTRZYMAJĄ PAŃSTWO W PREZENCIE 10KG MASY LODOWEJ KTÓREJ WARTOŚĆ PO PRZETWORZENIU = 1050ZŁ ORAZ DODATKOWO AKCESORIA NIEZBĘDNE PRZY PRODUKCJI LODÓW Zdjęcia kontakt +48 [zasłonięte] 826 383 lub [zasłonięte]@margopolska.com.pl