Najważniejsze informacje * niezawodny energooszczędny system pracy maszyny * niskie koszty eksploatacji * produkcja lodów o dwóch smakach z możliwością miksowania * napowietrzenie grawitacyjne do 25 %. – tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej * chłodzone zbiorniki na masę 5c * najwyższy standard higieniczny HACCP * wskaźnik temperatury masy lodowej HACCP * stabilna i cicha praca automatu * świdry ze stali szlachetnej powlekane tworzywem * nowa technologia automat niezawodny w eksploatacji * kółka wyposażone w hamulce ułatwiające transport * serwis i wsparcie techniczne przez AP POLSKA Dane Techiczne model | AP ice-cream 3250 | wysokość | 153 cm | szerokość | 54 cm | głębokość | 73 cm | waga | 180 kg | wydajność litry / h | 50 | wydajność kg / h | 50 | wydajność lody / h | 500 sztuk (100g) | kondensacja/chłodzenie | powietrze | charakterystyka elektr | 380V 50/60Hz | liczba komór | 2 | pojemność | 5,5 + 5,5 litra | zakres temp. | 0.5 st.C. | podawanie mieszanki | grawitacyjne | liczba smaków | 2 + mix | Opis Fabrycznie nowa maszyna do lodów włoskich o dwóch smakach + mix. Układ chłodniczy / powietrzny Chłodzenie maszyny jest powietrzne dzięki zastosowaniu nowoczesnego układu chłodzenia maszyna uzyskuje swoją pełną wydajność w zakresie temperatur zewnętrznych od +5 do +35 stopni c . Powietrzny układ chłodzenia pozwala użytkownikowi na wszechstronne zagospodarowanie maszyny, nawet w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej. Układ chłodniczy renomowanej włoskiej firmy Aspera czynnik chłodzący 404a Chłodzenie wodą a powietrzem ? Podam Państwu kilka przykładów zastosowania obu układów chłodzenia i różnic między nimi. 1. wodne chłodzenie chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym medium transportującym ciepło jest woda. Podstawową zaletą chłodzenia wodnego, jest niska cena wody - najtańszego z możliwych ciekłego medium chłodzącego. W porównaniu z układami powietrznymi, wodne układy chłodzące są zwykle dużo bardziej efektywne dzięki nim otrzymujemy ciągłą i stabilną pracę maszyny bez spadku wydajności .Taki system dedykowany jest do klientów którzy planują zagospodarowanie maszyny w miejscu szczególnie nasłonecznionym ,mało przewiewnym, w sąsiedztwie innych urządzeń które emitują ciepło jak i dla tyc klientów którzy nie dysponują zbyt dużą powierzchnią i chcą maszynę np. zabudować w ladę lub meble barowe czy sklepowe, oraz dla klientów którzy bezwzględnie chcą wykorzystać 100% wydajności maszyny oraz wszędzie tam gdzie nie można wykorzystać maszyny chłodzonej powietrzem z innych względów. Systemy chłodzenia wodnego są stosowane m.in. samochodach maszynach i czasem komputerach. 2. chłodzenie powietrzem chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym medium transportującym ciepło jest powietrze. Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z układami wodnymi układy chłodzące powietrzne są zwykle mniej efektywne niedogodność tę kompensujemy dużo niższą ceną maszyny i możliwością zastosowania maszyny wszędzie tam gdzie nie ma możliwośc podłączenia wody bieżącej lub występują jej ograniczenia lub braki. Maszyna chłodzona powietrzem powinna mieć spełnione co najmniej jeden z poniższych warunków, aby pracowała prawidłowo i bezawaryjnie - wokół maszyny musi znajdować się co najmniej 0,5 metra wolnej przestrzeni aby powietrze swobodnie przepływało - temperatura otoczenia nie powinna przekraczać 35c - pomieszczenie w którym znajduje się maszyna winno być systematycznie przewietrzane - jeśli istnieje taka możliwość należy ciepłe powietrze wydostające się z maszyny odprowadzić na zewnątrz budynku - jeśli istnieje możliwość ustawić maszynę w pomieszczeniu klimatyzowanym - maszyna z układem chłodzenia powietrznego doskonale sprawdza się w czasie pracy na zewnątrz lokalu zadaszona np parasolem Kontrola elektroniczna W urządzeniu jest zastosowana japońska niezawodna elektronika automat posiada zakres od 2-12 stopni ustawiania twardości loda. Konserwacja/mycie Na panelu sterowniczym jest funkcja „clear mycie” po włączeniu jej i zastosowaniu płynów myjąco dezynfekujących maszyna samoczynnie przeprowadzi cykl myjąco dezynfekujący. Wydajność / świder 50 litrów/h ~ 500 lodów na godzinę. Świder jest konstrukcji stalowej powlekanej tworzywem o długości ok. 340mm i średnicy 85mm. Pojemność cylindra to ok. 2,3litra. Napowietrzenie masy lodowej Napowietrzenie masy lodowej w maszynie następuje grawitacyjnie poprzez mieszanie masy lodowej z powietrzem w zbiorniku przy użyciu rurki umieszczonej wewnątrz zbiornika na masę, napowietrzenie masy lodowej około 25%. – tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej Zbiorniki na masę lodową 2 * 5,5 litra Minimalna ilość masy którą koniecznie trzeba wlać do zbiorników to 2 x 2,3 litra. Zasilanie 380V 16A 50Hz 1900W GWARANCJA Naprawy gwarancyjne 12 miesięcy możliwość wykupienia pakietu na kolejne 24 miesiące = GWARANCJA 3 LATA GWARANCJA 3 LATA GWARANCJA 3 LATA Wszystkie naprawy gwarancyjne i po gwarancyjne, jak i przeglądy po sezonowe dokonujemy w naszym autoryzowanym serwisie, Odbiór maszyny od klienta następuje w ciągu 24 godzin roboczych po zgłoszeniu na zasadzie usługi „Door to Door” (od Drzwi do Drzwi). W wypadku niemożliwości usunięcia usterki w określonym terminie oferujemy maszynę zastępczą. (Firma AP POLSKA świadczy tylko serwis swoim klientom. Sprzedaż części prowadzi tylko przez swój serwis.) WIELKA LODOWA PROMOCJA Lody Włoskie "ANGELO GE LATO" - Ten Smak Przywraca Wspomnienia... Od 5 CZERWCA 2009 kupując maszynę do lodów AP ice-cream otrzymujesz od nas gratis UWAGA! 30 kg masy lodowej do lodów włoskich „ANGELO GE LATO” ! gratis 30 kg masy lodowej = ~ 1500 sztuk lodów (70g) 1500 sztuk lodów x cena sprzedaży loda 2,5 zł = Zysk = 3,750,00 zł !!To się opłaca o tyle taniej kupujesz maszynę!! MASA LODOWA DO MASZYN SOFT Helenka ; Ja pami��tam jak co Niedziele chodziło się na takie lody włoskie po Mszy Św. Zawsze tata zabierał mnie z rodzeństwem do kościoła a później na lody (taki Pan miał budkę z maszyną niedaleko kościoła). Ja najbardziej lubiłam czekoladowe. :) Władek ; Ja pamiętam pierwszy dzień LATA - to był dzień, gdy w budce na tyłach MEGASAMU zaczynali sprzedawać lody włoskie (z automatu). Ustawiała się kilometrowa kolejka dzieciaków ! Wojciech ; Do dziś pamiętam smak PRL-owskich Lodów - o niebo lepsze, niż te dzisiejsze Anna ; hahaha, u nas tez jest taka budka,koło kościoła:)od lat mają taki sam smak, ale największym hitem zawsze były lody śmietankowe I Ty pozostaw po Sobie wspomnienia... ANGELO GE LATO UWAGA!! To jeszcze nie wszystko przy zakupie maszyny do lodów lub samej masy lodowej każdy nowy Klient otrzyma doskonałej jakości przyrządy do przygotowania masy lodowej. - wiadro z podziałką na litry - rózgę ze stali szlachetnej Producent gwarantuje jakość zdrowotną w systemie HACCP jak i dokument - POTWIERDZENIE JAKOŚCI do każdej partii z badaniami dla Państwowej Inspekcji Sanitarnej. |