Masownica próżniowa, pojemność 900l – nowa. Cena 42.000,00 zł netto. Cena brutto 51.660,00 zł.
Opis urządzenia
Masownica próżniowa o pojemności 900l stosowana jest w zakładach przetwórstwa mięsnego do uplastyczniania mięśni przy produkcji wysokogatunkowych wędlin. Podstawowym atutem masownicy jest próżnia pulsująca, która powoduje rozciągnięcie mięśnia i większe wchłanianie soli peklującej. Masowane mięsa stają się soczyste i kruche. Dzięki specjalistycznemu układowi łopatek masujących, mięso krąży od pokrywy bębna do dennicy i z powrotem, przez co następuje rozbijanie i uplastycznianie włókien mięśni rozciągniętych przez próżnię pulsującą.
Masowanie mięśni w oferowanej masownicy, pozwala na produkcję wędlin bardzo wysokiej jakości. Proces technologiczny masowania składa się z wielu parametrów takich jak: kierunek masowania; prędkość obrotów bębna; czas trwania poszczególnych cykli oraz próżni w bębnie masowania. Poszczególne parametry można ustawić w sposób bardzo dokładny dzięki mikroprocesorowemu sterownikowi. Sterownik pozwala na zaprogramowanie 50 różnych programów i podgląd oraz ewentualną korektę.
Oprócz obróbki mięsa wieprzowego i wołowego, oferowana masownica próżniowa jest stosowana w wielu procesach technologicznych związanych z obróbką innych rodzajów mięs, ryb i owoców morza a także innych produktów spożywczych.
Mikster, 50 programów
Dodatkowe informacje
Podana cena jest całkowitą ceną brutto, zawiera podatek VAT 23%, dotyczy fabrycznie nowego urządzenia przygotowanego do pracy w siedzibie użytkownika.
Urządzenie jest dostępne od ręki.
Osoba kontaktowa:
Paweł Wrona
Tel. Kom. 605 572 917
e-mail: [zasłonięte]@firmaww.pl
Więcej informacji o oferowanym urządzeniu i firmie na www.firmaww.pl