100% NATURALNE MASŁO SHEA
POSIADAMY W SPRZEDAŻY MASŁO SHEA W DWÓCH KLASACH JAKOŚCI
STANDARDI PREMIUM
QUALITY STANDARD
JESTMASŁEM O WYSOKIEJ JAKOŚCII EFEKTYWNOŚCI70-85 WEDŁUG KLASYFIKACJI AMERYKAŃSKIEGO INSTYTUTU MASŁA SHEA.
POCHODZI Z UPRAWIPRZEROBUSUROWCA NA MASŁO Z TERENU GHANY I BURKINA FASO. MASŁO TO JEST SŁOMKOWO- BEŻOWEGO KOLORU I BARDZIEJ TWARDE.
QUALITYPREMIUM
JEST PRODUKTEM NAJWYŻSZEJ JAKOŚCII EFEKTYWNOŚCI 85+ WEDŁUG KLASYFIKACJI AMERYKAŃSKIEGO INSTYTUTU MASŁA SHEA
POCHODZI ZE ZBIORÓW ORZECHÓW DZIKO ROSNĄCYCH DRZEW.
MA TO BEZPOŚREDNI WPŁYW NA ZAWARTOŚĆVITAMINY E , A , ALANTONINY ORAZ
NIEWYMYDLAJĄCYCH SIĘ FRAKCJI, KTÓRE TO WPŁYWAJĄ NADZIAŁANIE MASŁA SHEA NA NASZĄ SKÓRĘ .
TEJ JAKOŚCI MASŁO NA POLSKIM RYNKU KUPISZ TYLKO U NAS ,JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM I WYŁĄCZNYM IMPORTEREM NA POLSKĘ .
***************************************************
Certyfikat jakości jak i zawartośći chemicznej do wglądu .
Masło SHEAjest to tłuszczowy wyciąg znasion drzewa SHEA, które rośnie głównie w krajach Afryki półpustynnego pasa Sawanny .
Orzechy drzewa dojrzewają na drzewie . Masło SHEAjest całkowicie produkowane ręcznie „hand made” , począwszy od zbierania orzechów SHEA po ugniatanie iprzygotowywanie do sprzedaży.
Nasze masło SHEA jest całkowicie naturalne , bezdodatków związków silikonowych , syntetycznych konserwantów , barwników , substancji zapachowych.
NASZE MASŁO SHEA JEST NIERAFINOWANE !
Na czym polega rafinacja . Orzechy SHEA zbiera się w ogromne pojemniki i gniecione w jedną wielkąmasę. Następnie transportowane do fabryki gdzie przy temperaturze 150 stopni rafinowane. Przy ej temperaturzemasłoSHEAparuje a następnie przez system chłodzący prowadzony i kondensowany jako masa biała o neutralnym zapachu. Przy tego typu obróbce dodaje się chemiczny rozcieńczacz HEXAN , zwiększa się wtedy masa uzyskiwanego produktu jednocześnie zmniejsza się cena . Wobec powyższego
Masło SHEA jest poddawane silnym kontrolom jakości , na które posiadamy CERTYFIKAT.
Na pytanie czy jest to produkt BIO odpowiadamy:
Wszystkie drzewa SHEA rosną w dzikich rezerwatach. Nigdzie na Świecie nie spotkamy plantacji drzew SHEA , gdyż było by to zupełnie nieopłacalne z uwagi na póny czas owocowania drzew od momentu ich posadzenia , a mianowicie ok. 20 lat. Masło SHEA BIO nie istnieje , nie ma więc plantacji by można je było obłożyć w takim przypadku przewidywanąprawna kontrolą.Masło SHEA może być tylko i wyłącznie produktem czystym i nie rafinowanym , a jest to podyktowane tylko i wyłącznie procesem produkcji.
Masło SHEA produkowane jest w GHANIE , przez związek „sprawiedliwego handlu”.
Ma to na celu strukturę zakupówu producentów co zmniejsza ubóstwo. Jest to wspaniały projekt dający przede wszystkim dochody najbardziej biednym producentom
Produkcja ręczna masła SHEA jest dodatkowym aspektem wpływającym na wartości odżywcze i terapeutyczne produktu. Masło SHEA posiada zadziwiające właściwości uzdrawiania dolegliwości w tym uszkodzenia skóry , swędzenie , rany skórne itd.
Zawiera składniki odżywcze, nawilżające i pielęgnujące skórę.
Według amerykańskiego instytutu SHEA BUTTER , właściwości te są bardzo uzależnione od tego w jaki sposób jest pozyskiwane , jego czystość i brak dodatków chemicznych jak i brak rafinacji.
Stosowane jest przy suchości , szorstkości skóry , nadmiernych zmarszczkach , świądzie , zapobieganiu pęknięć , alergiach skórnych , bólach mięśni , wypryskach , zapaleniach skóry , innych uszkodzenia spowodowanych przez nadmierne ciepło. Bardzo powszechnie przyjęło się stosowanie masła w zapobieganiu przed pęknięciami skórnymi ciąży , jako ochrona przed ujemnymi wpływami pogodowymi.
Czyste nie rafinowane masłoposiada beżowo – złoty kolor , i naturalny charakterystyczny zapach , który po zastosowaniu na skórę po 10-20 minutach znika. Masło SHEA można mieszać z innym olejem roślinnym lub olejkiem eterycznym , straci wtedy swój mocny zapach.
Zastosowanie masła SHEA jest bardzo szerokie i ujęte w publikacjach prasowych , książkach i portalach internetowych.
By masło można było użyć do smarowania ciała , należy ogrzać je w kąpieli wodnej lub po prostu w dłoniach .
Masło należy przechowywać w lodówce lub chłodnej części mieszkania. Wahania temperatur maja wpływ na stan fizyczny produkty , lecz nie mają wpływu na jakość produktu.
Stosowanie; Dokładny opis stosowania znajduję się na ulotce przy produkcie