Naturalna pasta wytworzona w 100% z orzechów laskowych, bez dodatku soli, cukru i sztucznych aromatów. Zostały one długo i dokładnie zmielone, dzięki czemu uzyskano aksamitny krem, lekko słodkawy w smaku. Dzięki procesowi produkcji w niskiej temperaturze zachowano wszystkie składniki odżywcze.
Zastosowanie:
Pasty orzechowe można wykorzystać jako zamiennik masła i margaryny, do koktajli na bazie mleka i jogurtów naturalnych, do wypieków ( kruche ciasteczka, masy tortowe, pischinger ) oraz do jedzenia prosto ze słoika :) Warto też dodać soku z agawy bądź miodu jako zdrowego źródła węglowodanów.
Łatwo przyswajalne białko, tłuszcz i składniki mineralne powodują, że pasta z orzechów laskowych cieszy sie dużą popularnością u sportowców jako koktajl białkowy po intensywnym wysiłku.
Wartość energetyczna | 628 kcal | 41.9 % |
Węglowodany | 16.70 g | 6.2 % |
Błonnik | 9.7 g | |
Cukry ogółem | 4.34 g | 4.8 % |
Białka | 14.95 g | 29.9 % |
Witamina A, jm | 20 IU | |
Witamina C, łącznie kwas askorbinowy | 6.3 mg | |
Witamina E (alfa-tokoferol) | 15.03 mg | 150.3 % |
Witamina K (filochinon) | 14.2 mcg | |
Tiamina | 0.643 mg | 45.9 % |
Ryboflawina | 0.113 mg | 7.1 % |
Niacyna | 1.800 mg | 10.0 % |
Witamina B-6 | 0.563 mg | 28.1 % |
Kwas foliowy, łącznie | 113 mcg | |
Witamina B-12 | 0.00 mcg | |
Kwas pantotenowy | 0.918 mg | 15.3 % |
Cholina, łącznie | 45.6 mg | |
Betaina | 0.4 mg | |
Wapń, Ca | 114 mg | 14.2 % |
Iron, Fe | 4.70 mg | 33.6 % |
Magnez, Mg | 163 mg | 54.3 % |
Fosfor, P | 290 mg | 36.3 % |
Potas, K | 680 mg | |
Cynk, Zn | 2.45 mg | 16.3 % |
Miedź, Cu | 1.725 mg | |
Mangan, Mn | 6.175 mg | |
Selen, Se | 2.4 mcg | |
Razem lipidów (tłuszczów) | 60.75 g | |
Fitosterole | 96 mg | |