Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MASŁO KLAROWANE GHEE EKOLOGICZNE 500G NOWOŚĆ!

10-04-2015, 8:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 39.99 zł     
Użytkownik BioChatka_pl
numer aukcji: 5166794843
Miejscowość Rzeszów
Licytowało: 1    Wyświetleń: 51   
Koniec: 10-04-2015 08:31:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 18.00
telefon
793 [zasłonięte] 563
email
[zasłonięte]@biochatka.pl
godziny otwarcia
Pon - Pt 9 - 18
adres

Al. Sikorskiego 48a
35-304 Rzeszów

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty (zazwyczaj tego samego dnia)
Paczki wysyłamy
  • Paczka pocztowa ekonomiczna - 12 zł
  • Paczka pocztowa priorytetowa
  • - 14zł
Przesyłka kurierska (różne firmy) - 15zł
Paczkomaty InPost - 7,99

Formy płatności:

Przelew bankowy

86 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 850004

Płatność PayU

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się
z regulaminem. Dokonanie zakupu na naszej aukcji jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 14 dni (nie dotyczy licytacji).Przesyłka GRATIS od 299zł!

Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!

 

Składniki : bezwodny tłuszcz mleczny*.

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli 1J9Y1RZWVCMIO.

  • Klarowane masło można podgrzewać do znacznie wyższej temperatury niż zwykłe masło nie obawiając się przypalenia, ponieważ w trakcie klarowania są usuwane domieszki białek, które są odpowiedzialne za stosunkowo niską temperaturę dymienia masła nieoczyszczonego. Punkt dymienia takiego masła czyli temperatura, przy której tłuszcz zaczyna się rozpadać na glicerol i wolne kwasy tłuszczowe przez co traci wszelkie właściwości odżywcze wynosi co najmniej 235°C. Po jego przekroczeniu powstają akroleiny, które wydzielają się w postaci gryzącego dymu [1]. Dzięki temu doskonale nadaje się do smażenia i frytowania.
  • Masło takie jest delikatniejsze i lepiej podkreśla smak potraw oraz tworzy ładną glazurę na potrawach[2].
  • Klarowane masło z powodu niskiej zawartości wody ma znacznie dłuższy okres trwałości niż masło. Okres przechowywania w temperaturze pokojowej wynosi około 9, a w chłodziarce nawet 15 miesięcy. Najlepiej gdy jest zamknięte w szczelnym pojemniku, gdyż spowalnia to proces utleniania.
  • Sklarowane masło jest prawie czystym tłuszczem i nie zawiera wielu alergenów obecnych w innych produktach mlecznych jak kazeina i laktoza, co czyni je dobrze tolerowanym przez osoby wrażliwe na mleko krowie[3].
  • Masło krystalizuje się w temperaturze pokojowej[4].
  • W 100 gramach zawiera się 99,5 g tłuszczu [5], w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe do 29 procent i 4,6 procent wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Reszta składa się z cholesterolu (278 mg), wody (100 mg), rozpuszczalnych w tłuszczach witamin (witamina A 0,93 mg, witamina D 1,6 mikrogramów, witamina E 2,4 mg) i α-karoten (0,53 mg).