Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Masło klarowane Ghee 1 kg

21-03-2012, 13:43
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 49 zł     
Użytkownik dzikarozapl
numer aukcji: 2195739562
Miejscowość Sulejówek
Zostało sztuk: 6    Wyświetleń: 62   
Koniec: 23-03-2012 12:28:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Rose Magdalena Kot
ul. Bema 3, 05-071 Sulejówek
NIP: 952[zasłonięte]178-38
REGON: 145[zasłonięte]830
+48 (22)[zasłonięte]783 51
+48 [zasłonięte] 980 809
www.rosehip.pl
www.dzika-roza.pl

Wpłata na konto Alior Bank:
76 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 353350

Koszty wysyłki:

Poczta Polska wpłata na konto: 13 zł

Poczta Polska pobranie: 16 zł

Kurier DPD wpłata na konto: 18 zł

Kurier DPD pobranie: 21 zł

  1. Przesyłkę wysyłamy w ciągu 24h. Czas dostawy zależny od pory nadania przesyłki. Nadanie paczki do godziny 14 poprzez Pocztę Polską umożliwia dostawę nawet na następny dzień (dni robocze). Nadanie paczki przez firmę kurierską 1 lub 2 dni robocze
  2. Możliwy zwrot przesyłki. W przeciągu 7 dni można zwrócić towar w oryginalnym nie naruszonym opakowaniu. Koszt zwrotu przesyłki pokrywa zwracający towar.
  3. Kupując na wielu aukcjach płacisz tylko za jedną przesyłkę. Koszt przesyłki zależny od wagi zamawianych produktów.
  4. Istnieje możliwość odbioru towaru w lokalu w Centrum Warszawy bądź w siedzibie firmy.
Masło klarowane GHEE 1kg
Masło Klarowane może być wykorzystywane do smażenia, pieczenia itp. Może być wykorzystywane do głębokiego smażenia gdyż nie przypala się, nie dymi.

Masło klarowane nazywane jest „płynnym złotem” ze względu na intensywny żółty kolor jakie ma w postaci płynnej, ale przede wszystkim ze względu na liczne walory lecznicze.
Jest to masło, które przez poddanie obróbce cieplnej pozbawione jest pochodzących z mleka substancji stałych. Wszystkie dodatki chemiczne wraz z białkiem zostają wytrącone z masła w postaci piany, szumowin które należy zebrać, oddzielić przez płótno aby pozostał sam tłuszcz. Dzięki temu, masło klarowane, w przeciwieństwie do innych tłuszczy może być wykorzystywane do głębokiego smażenia, gdyż nie przypala się, nie przejmuje też smaku spalenizny nawet przy podgrzaniu do wysokich temperatur (moment dymienia zachodzi w temperaturze 485 stopni).
Masło klarowane przyczynia się do obniżenia poziomu „złego” cholesterolu LDL a podwyższa poziom „dobrego” cholesterolu HDL.

Tłuszcz ten spełnia też ważną funkcję nawilżania stawów, czyniąc je bardziej elastycznymi. Ghee może być wykorzystywane do smarowania miejsc po oparzeniach lub innych uszkodzeniach skóry jako olej zapobiegający tworzenie się blizn. Ma też podobne działanie wewnątrz układu trawienia – przyspiesza gojenie się owrzodzeń i zapalenia okrężnicy.
Według dr medycyny Rudolpha Ballentine`a masło klarowane zawiera kwas masłowy, czyli kwas tłuszczowy o właściwościach przeciwwirusowych i przeciwnowotworowych, który podnosi poziom interferonu. Kwas ten wykazuje również właściwości zapobiegające chorobie Alzhaimera i ją leczące.
Masło przyczynia się również do poprawienia trzech mentalnych aspektów: poprawia pamięć, zdolności uczenia się i zapamiętywania.
Przyrządzanie potraw na maśle ghee zwiększa przyswajalność zawartych w nich witamin A,E,D i K, które wchłaniają się w obecności tłuszczy.
Przechowywane w zamknięciu i chłodzie nie psuje się nawet przez kilka tygodni.
Pakowano w Wielkiej Brytanii


Masło klarowane Ghee 1 kg