MASŁO Skarszewskie produkowane jest przez Spółdzielnię Mleczarską w Skarszewach produkującą sery i masło nieprzerwanie od 117 lat. Wysokiej jakości mleko używane do jego produkcji pochodzi z rodzinnych gospodarstw Kociewia i Kaszub.
Masło Skarszewskie znalazło uznanie m.in:
- na Międzynarodowych Targach Mleczna Rewia w Gdańsku w 2011 roku zdobywając Złotą Mleczną Rewię,
- na targach Grune Woche w Berlinie w 2012 roku.
Masło musi być przechowywane w warunkach chłodniczych (najlepiej ok. 2-6 st.C). My deklarujemy trwałość 40 dni od daty produkcji. Masło mozna zamrażać na dłuższy okres. Najlepsze masła raz wyjęte z lodówki na stół, nie powinny juz do lodówki wrócić, tylko być przechowywane w miare chłodnym miejscu zabezpieczone przed dostępem swiatła. Przez kilka dni w takim stanie, masło będzie się łatwo smarować, a przy tym będzie bardzo smaczne i aromatyczne.
Masło zawiera bardzo dużo najcenniejszych witamin, w tym witaminy D, których w takiej ilosci nie da sie zastąpić żadnym produktem poza tranem. Dlatego przy posiłkach dzieci powinny jeść masło, a nie inne tłuszcze do smarowania.
Wysyłka
Masło pakowane jest w izotermiczne paczki z wkładem lodowym wystarczającym dla utrzymania niskiej temperatury przez kilka dni. Paczka zwykle dociera do adresata w ciągu 24 godzin.
Paczki wysyłamy do środy aby mieć pewność, że nie przeleży w sortowni przez "weekend".
Jesli wielkość paczki na to pozwala, wkładem lodowym jest fabrycznie zamknięta butelka wody mineralnej, którą po rozmrożeniu można wypić.
Nie łączymy kosztów wysyłki dla większej ilosci towarów z tej i innych naszych aukcji.
Za wysyłkę płaci się.
Zakupy można też odebrać osobiście w sklepach firmowych mleczarni w Skarszewach i w Gdańsku.