Marynata do Boczku jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek.
Marynaty są ważnym składnikiem mięs, które zanim zostaną poddane obróbce termicznej trzeba je zamarynować aby nadać im odpowiedni smak oraz aromat. Marynaty sprawiają że mięso staje się bardziej miękkie, soczyste oraz urozmaica smak waszych swojskich przysmaków
Jest to porcja idealna do celów domowych.
Pochodzenie: Polska
PODANA CENA JEST ZA 1 OPAKOWANIE MARYNATY BOCZEK
Skład: wyciąg z przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.
Opakowanie zawiera 0,5kg mieszanki przyprawowej które wystarcza na
sporządzenie 5 litrów zalewy.
Przygotować 5L zimnej wody oraz wsypać i dobrze rozpuścić gotową mieszankę
"Marynatę Boczek"
Marynowanie boczku powinno wynosić około 7 dni w temp. 6 stopni. Kawałki boczku powinno się raz dziennie przewrócić. Po siedmiu dniach należy umyć w ciepłej wodzie i powiesić aby obeschło i można wtedy wędzić.
Data ważności oraz nr partii na etykiecie wysłanej do klienta.
WYSYŁKA LISTEM JEST W KOPERCIE BĄBELKOWEJ.
NA WSZYSTKIE KUPIONE U MNIE TOWARY DOSTAJESZ PARAGON LUB FAKTURĘ VAT MASZ PEWNOŚĆ ŻE TOWAR POCHODZI Z LEGALNEGO ŹRÓDŁA.
W OFERCIE INNE RZECZY POTRZEBNE W TEJ BRANŻY.
|