|
Od poniedziałku do piątku
w godzinach 8-16
mail: [zasłonięte]@onet.eu
mobile: 42[zasłonięte]203-22 |
|
|
|
|
Odbiór osobisty:
po wcześniejszym uzgodnieniu mailowym
ZŁOTA APTEKA
ul. Piotrkowska 192
90-368 Łódź
|
|
|
|
|
Alior Bank:
30 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 859076
|
|
|
|
|
|
|
MARSJANKI PRO LACTOBACILLUS GG 3+ 10 saszetek
Opis: Suplement diety w postaci proszku do sporządzania zawiesiny doustnej lub do bezpośredniego spożycia zawierający specjalnie wyselekcjonowane składniki jak: szczepy bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) i Bifidobacterium animalis subsp. lactis BS01 w ilości 4,5 miliarda jednostek tworzących kolonię, laktoferynę oraz fruktooligosacharydy. Jest zalecany do spożycia szczególnie przez dzieci ze zwiększonym zapotrzebowaniem na bakterie kwasu mlekowego lub u których stwierdzono zaburzenia fizjologicznej mikroflory jelitowej.
Dawkowanie: Zalecana dzienna porcja do spożycia: 1 saszetka; rekomenduje się stosowanie produktu w okresie jesienno-zimowym, po przebytych chorobach, lub w trakcie i po antybiotykoterapii.
Sposób przygotowania i sposób użycia: zawartość saszetki można zawiesić w letniej wodzie, mleku, kefirze, jogurcie lub innym płynie i dobrze wymieszać (minimum 100 ml); spożyć bezpośrednio po przygotowaniu; ważne aby nie wsypywać zawartości do gorącego płynu (temperatura powyżej 37°C), gdyż laktoferyna ulega denaturacji a bakterie kwasu mlekowego tracą swoją aktywność; można również spożyć wsypując zawartość saszetki bezpośrednio do ust.
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3. roku życia, młodzieży oraz dorosłych.
Działanie: Lactobacillus rhamnosus GG oraz Bifidobacterium animalis subsp. lactis BS01 to szczepy bakterii kwasu mlekowego, naturalnie bytujące w mikroflorze jelitowej człowieka. Laktoferyna to białko pochodzące z mleka ssaków, występujące naturalnie w dużym stężeniu m.in. w ludzkiej siarze. Fruktooligosacharydy to cukry złożone należące do grupy składników pokarmowych nie podlegających trawieniu, naturalnie występujące w wielu roślinach; mogą pobudzać wzrost lub aktywność szczepów bakterii należących do fizjologicznej mikroflory jelitowej.
Skład: Maltodekstryna, fruktooligosacharydy, laktoferyna, Lactobacillus rhamnosus GG w postaci mikrokapsułkowanej, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BS01 w postaci mikrokapsułkowanej, substancja przeciwzbrylająca: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
|
|
|