Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Marketing Maliszewski

08-02-2014, 0:21
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 3928048553
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 4   
Koniec: 07-02-2014 23:53:48

Dodatkowe informacje:
Rodzaj: tradycyjny podręcznik
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.

 
Tytuł Marketing
Autor Edward Maliszewski
Wydawca Format AB
Liczba stron 255
Okładka miękka

 

 

 

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów: technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik agrobiznesu, technik ekonomista, technik hotelarstwa, technik organizacji usług gastronomicznych.
 

 

Spis treści
 

CZĘŚĆ I. PODSTAWY DZIAŁALNOŚCI MARKETINGOWEJ I ISTOTA MARKETINGU

ROZDZIAŁ 1. PODSTAWY DZIAŁALNOŚCI MARKETINGOWEJ

1.1. Rynek – jego funkcje i rodzaje.

1.2. Potrzeby człowieka i ich zaspokajanie.

1.3. Zachowanie nabywców na rynku.

1.4. Podstawowe elementy i prawa rynku.

1.5. Otoczenie rynkowe przedsiębiorstwa.

1.6. Środowisko marketingowe firmy.

1.7. Segmentacja rynku, jej etapy i kryteria.

1.8. Segmentacja rynku a działania marketingowe.

ROZDZIAŁ 2. ISTOTA I ZNACZENIE MARKETINGU

2.1. Ewolucja orientacji marketingowej.

2.2. Pojęcie i istota marketingu.

2.3. Znaczenie marketingu.

2.4. Marketing mix.

2.5. System marketingu w przedsiębiorstwie.

CZĘŚĆ II. BADANIA MARKETINGOWE

ROZDZIAŁ 3. PROGRAMOWANIE BADAŃ MARKETINGOWYCH

3.1. Istota i znaczenie badań marketingowych.

3.2. Informacje marketingowe.

3.3. Klasyfikacja badań marketingowych.

3.4. Przygotowanie i realizacja badań marketingowych.

ROZDZIAŁ 4. POMIAR I SKALOWANIE W BADANIACH MARKETINGOWYCH

4.1. Typy i metody pomiaru badań marketingowych.

4.2. Dobór próby do badań.

4.3. Kwestionariusz jako podstawowe narzędzie badawcze.

4.4. Pytania i skale pomiarowe w badaniach.

4.5. Charakterystyka wybranych metod badań marketingowych.

4.6. Charakterystyka technik badawczych.

ROZDZIAŁ 5. ANALIZA REZULTATÓW BADAŃ MARKETINGOWYCH

5.1. Przygotowanie danych do analizy i interpretacji.

5.2. Analiza i interpretacja rezultatów badań marketingowych.

5.3. Opracowanie i prezentacja raportu z badań marketingowych.

5.4. Wykorzystanie rezultatów badań marketingowych w prognozach rynkowych.

CZĘŚĆ III. MARKETING OPERACYJNY

ROZDZIAŁ 6. PRODUKT JAKO PODSTAWOWE NARZĘDZIE MARKETINGU MIX

6.1. Pojęcie, klasyfikacja i wyposażenie produktu.

6.2. Usługa jako produkt.

6.3. Strategia produktu.

6.4. Marka produktu.

6.6. Cykl życia produktu.

6.7. Wprowadzanie na rynek nowych produktów.

6.8. Asortyment produktów i ich udział w rynku.

ROZDZIAŁ 7. CENA JAKO WAŻNE NARZĘDZIE MARKETINGU

7.1. Pojęcie, funkcje i znaczenie cen.

7.2. Marketingowe decyzje cenowe.

7.3. Etapy ustalania cen.

7.4. Orientacje i metody kształtowania cen.

7.5. Strategie cenowe.

7.6. Zmiany i różnicowanie cen.

7.7. Negocjowanie cen.

ROZDZIAŁ 8. DYSTRYBUCJA JAKO ISTOTNE NARZĘDZIE MARKETINGU MIX

8.1. Pojęcie, funkcje i rodzaje dystrybucji.

8.2. Kanały dystrybucji i ich charakterystyka.

8.3. Pośrednicy w kanałach dystrybucji.

8.4. Kontraktowe formy dystrybucji towarów.

8.5. Wybór kanału dystrybucji.

8.6. Logistyka marketingowa.

8.7. Współdziałanie i konflikty w kanałach dystrybucji.

ROZDZIAŁ 9. PROMOCJA JAKO FORMA KOMUNIKACJI MARKETINGOWEJ PRZEDSIĘBIORSTWA Z RYNKIEM

9.1. Komunikowanie się przedsiębiorstwa z innymi podmiotami.

9.2. Strategia i program promocji.

9.3. Reklama jako podstawowy instrument promocji.

9.4. Przygotowanie reklamy i jej prezentacja.

9.5. Reklama telewizyjna, radiowa i prasowa.

9.6. Inne formy reklamy.

9.7. Public relations i sponsoring.

9.8. Promocja sprzedaży.

9.9. Sprzedaż osobista.

CZĘŚĆ IV. MARKETING STRATEGICZNY

ROZDZIAŁ 10. ZARZĄDZANIE MARKETINGOWE

10.1. Koncepcja zarządzania marketingowego.

10.2. Strategie marketingowe.

10.3. Istota, cele i struktura planu marketingowego.

10.4. Charakterystyka wybranych elementów planu marketingowego.

10.5. Organizacja marketingu w przedsiębiorstwie.

10.6. Kontrola działalności marketingowej w firmie.

ROZDZIAŁ 11. PRAWO I ETYKA W DZIAŁALNOŚCI MARKETINGOWEJ

11.1. Działalność marketingowa w świetle prawa.

11.2. Konkurencja a działania marketingowe.

11.3. Regulacje prawne w reklamie.

11.4. Znakowanie i bezpieczeństwo produktów.

11.5. Ochrona prawna konsumenta.

11.6. Etyka w działalności marketingowej.

CZĘŚĆ V. SPECYFICZNE OBSZARY STOSOWANIA MARKETINGU

ROZDZIAŁ 12. TENDENCJE I STOSOWANIE MARKETINGU W WYBRANYCH OBSZARACH

12.1. Tendencje w marketingu.

12.2. Marketing w instytucjach i organizacjach niedochodowych.

12.3. Marketing międzynarodowy i globalny.

12.4. Marketing usług.

ROZDZIAŁ 13. STOSOWANIE MARKETINGU W AGROBIZNESIE

13.1. System marketingowy w agrobiznesie.

13.2. Integracja w agrobiznesie a marketing.

13.3. Dostawcy środków produkcji i usług jako podmioty marketingu w agrobiznesie.

13.4. Gospodarstwo rolne, grupa producencka i grupa marketingowa jako podmioty marketingu.

13.5. Dystrybutorzy, usługodawcy i agencje jako ogniwa marketingu w agrobiznesie.

13.6. Rynki hurtowe i giełdy towarowe

 

technik_hotelarstwa
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!