Tytuł | Czekolada. 50 łatwych przepisów |
Autor | Mariagrazia Villa, Mario Grazia (przepisy) |
Wydawnictwo | Olesiejuk |
Wydanie | |
Oprawa | oprawa twarda |
Ilość stron | 128 |
Waga | 0.5030 kg |
Wymiary | 15x23.5 cm |
ISBN | 978[zasłonięte][zasłonięte]84467 |
Rok wydania | 2012 |
Cena okładkowa /Nasza cena | - /24.99 zł |
Nr referencyjny | Ref. nr: [zasłonięte]20004 |
Stan | Książka nowa. |
OPIS KSIĄŻKI
Ach, ta czekolada... Gorzka, mleczna, biała. Z nutką wanilii, lukrecji lub kawy, wzbogacona bakaliami lub likierem, czy też połączona z gruszką, truskawkami i pomarańczami... czy może istnieć coś równie kuszącego, przyjemniejszego i dającego więcej zadowolenia? Co takiego kryje w sobie apetyczna pralina, rozkoszna, chrupiąca kostka czy parująca filiżanka gorącej czekolady? Jaki sekret tkwi w delikatności musu, miłym cieple orzechów laskowych, gładkości karmelu, czy też prostej poezji eklerki w polewie – przysmaku niejednego dzieciństwa? Academia Barilla – międzynarodowy ośrodek, któremu przyświeca cel kultywowania i promowania włoskiej tradycji kulinarnej – wyselekcjonowała 50 przepisów na desery czekoladowe. Zawarte w nich zostały zarówno receptury na klasyczne ciasteczka, jak i desery bardziej oryginalne, kremy, przekąski, małe dzieła sztuki kulinarnej oraz najbardziej apetyczne czekoladowe ciasta. Na kartach tej książki goszczą jednak nie tylko włoskie specjały z rodzaju Cuneesi al rum, Parmaghani maraschin czy czekoladowe cannoli: wszak kakao podbija cały świat, który wkrótce zaroił się od przepisów....
Milion Książek, 01-651 Warszawa ul. Gwiaździsta 5C/2 (biuro) tel. sprzedaż Allegro 22 [zasłonięte] 72 nr konta 75 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190930 [zasłonięte] 002967