Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MAREK KONDRAT ODKRYANIE SMAKU TW

19-01-2012, 22:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34.80 zł     
Użytkownik bialasowa24_pl
numer aukcji: 2002395550
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 12   
Koniec: 15-01-2012 17:57:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

bialasowa24_pl

26 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 739172

Odbiór osobisty w Łodzi

BIALASOWA24
Bartosz Karwas

Kościuszki 132
90-451 Łódź

NIP: 726[zasłonięte]7087
REGON: 101[zasłonięte]162


[zasłonięte]@bialasowa24.pl
(pon.-pt. w godz. 10-18)

MAREK KONDRAT ODKRYANIE SMAKU TW

Autor: PAWEŁ WĄTOR, ADAM WOŹNIAK
Data wydania: 2011
Rodzaj okładki: twarda
Ilość stron: 192
Format: 21,5 x 27,5 cm

Stan: Nowa
Cena rynkowa: 39,90 zł
Nasza Cena: 34,81 zł


Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój? Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu. Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino? Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy? Jakie połączenie jest uniwersalne i zapewnia poczucie przyjemności, jeśli chodzi o końcowy efekt? Nie powinien przecież dominować smak nawet z największą dbałością przygotowanego jedzenia ani wybornego wina. Chodziło o szczególnego rodzaju mariaż, idealny związek i satysfakcję odbiorcy. Dokonanie odpowiednich wyborów to spora odpowiedzialność wobec tych, którzy nam zaufali. Ale dzięki tym eksperymentom i wiedzy kucharzy oraz somelierów wielu ludzi będzie mogło rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem. Po kilku sesjach winno-kulinarnych, w trakcie których ze skupieniem wąchali dojrzałe pomidory i próbowali jak smakują w połączeniu z różnymi winami w zależności od stopnia zredukowania sosu, który może być odrobinę bardziej słodki lub słony. Jak smakuje sauvignon zagryzane selerem naciowym? Te swoiste warsztaty miały na celu odejście od skostniałych ogólnie obowiązujących kanonów.