MARCHEWKA PO KOREAŃSKU
Waga: 50 g
Skład: sól, kolendra, papryka słodka, cukier, cebula, czosnek, gałka muszkatołowa mielona, bazylia, papryka ostra.
Marchewka po koreańsku jest bardzo popularną potrawą w krajach dawnego ZSRR, jednak bardzo mało znaną w Polsce. Oferujemy mieszankę przyprawową, która specjalnie została skomponowana dla tej właśnie potrawy. Dodatkowo podajemy przepis dla tych którzy jeszcze nie próbowali tego specjału kuchni europy zachodniej.
SKLADNIKI (na 2 osoby)
1/2 kg marchwi 1/4 szklanki oleju 1 i 1/2 lyzki octu 2-3 zabki czosnku przyprawa do marchewki
PRZEPIS
Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu). Do małego garnka wlewamy olej i ocet, a następnie dodajemy przyprawę do marchewki po koreańsku i wyciśnięty bądź bardzo drobno posiekany czosnek. Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy i w przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku). Sałatkę przyrządza się bardzo szybko, dosłownie 10 minut i potem jeszcze schłodzenie w lodówce − ok. 3 godzin tak aby potrawa uzyskała właściwy smak i aromat. Efekt jest wspaniały! Spróbujcie i jedzcie na zdrowie!
Przyprawy pakowane są w hermetyczne opakowania, specjalnie do tego przystosowane, aby zapewnić najwyższą jakość i świeżość produktu.
Wiele sklepów oferuje kawy, herbaty, przyprawy oraz zioła w opakowaniach zamykanych klipsem, co nie gwarantuje odpowiedniej ochrony przed utratą świeżości produktu.
Zakupy w naszym sklepie to trafny wybór - zaufało nam już wielu klientów.
Dołącz do nich już dziś !
|