Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MAPLE 100% Syrop klonowy z Vermont 50ml PROMOCJA

21-03-2012, 12:18
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11 zł     
Użytkownik Maple_Vermont
numer aukcji: 2216861530
Miejscowość RADOM
Zostało sztuk: 4    Wyświetleń: 13   
Koniec: 17-04-2012 23:38:46
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

flash
  • KONTAKT
    ul. Janiszewska 48/5
    26-600 Radom

    tel: +48 [zasłonięte] 259 103
    fax: +48 22 [zasłonięte] 04
    e-mail: [zasłonięte]@maple.com.pl
  • PŁATNOŚCI
    Przelew na konto firmowe

    PKO BANK POLSKA S.A I O/RADOM
    32 1020 [zasłonięte] 4[zasłonięte]3170002 [zasłonięte] 001998

    bank PKO
  • WYSYŁKA
    Wysyłka zamówionych towarów realizowana jest w ciągu 3 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na koncie bankowym, kurierem lub Pocztą Polską.
♣ Syrop klonowy z Vermont 50 ml
butelka syropu klonowego
Syrop klonowy - co to jest?

Naturalny syrop klonowy jest otrzymywany poprzez odparowanie wody z soku pobieranego z pnia klonu. Nie zawiera konserwantów, jest bogaty w cukry, sole mineralne (wapnia, potasu, magnezu, manganu, fosforu), witaminy (B2, B5, B6, niacyna, biotyna, kwas foliowy) i podobnie jak miód ma właściwości bakteriobójcze. Jest przy tym znacznie mniej kaloryczny niż cukier i miód. Ma bursztynową barwę, gęstą konsystencję i słodki, lekko przydymiony smak.

Produkcja

Spośród 148 gatunków klonu jedynie klon czerwony, srebrzysty i cukrowy mają odpowiednio słodki sok, by otrzymywać z niego syrop. Klon cukrowy i czerwony są charakterystyczne wyłącznie dla lasów na północnym wschodzie Ameryki Północnej. Cała światowa produkcja syropu jest skupiona w tym właśnie regionie.

Rodzaje

W zależności od temperatury odparowania, uzyskuje się różne rodzaje syropu. Mają one taką samą wysoką jakość, a różnią się kolorem, smakiem i sugerowanym zastosowaniem.
Jasny syrop jest wytwarzany na początku sezonu i odparowywany w niższej temperaturze, podczas gdy najciemniejszy zwykle pod koniec sezonu, w temperaturze dochodzącej do 107 °C.
  • Vermont Fancy – jasny, złoto-bursztynowy kolor i delikatny klonowy smak; Doskonały do lodów, deserów i drinków.
  • Medium Amber – bursztynowa barwa i wyraźnie klonowy smak; Jest uniwersalny, używany zarówno do deserów jak i wytrawnych potraw.
  • Dark Amber – charakterystyczny intensywny smak i ciemno bursztynowy kolor; Ma szerokie zastosowanie w przygotowywaniu potraw, drinków i koktajli. Nadaje się do pieczenia ciast, mięs i ryb.
  • Grade B – ciemny, brunatny kolor i głęboki, bogaty, lekko karmelowy smak; Doskonały do pieczenia.
  • Commercial Grade – ma bardzo intensywny, klonowy smak; Jest używany w przetwórstwie spożywczym, np. do produkcji płatków śniadaniowych, do wędzenia mięs i wędlin. Dostępny wyłącznie w ilościach hurtowych.
Zastosowanie

Syrop klonowy jest znany przede wszystkim jako polewa do naleśników w postaci francuskich crepes i amerykańskich pancakes. Jednak jego zastosowanie jest znacznie szersze i z powodzeniem można włączyć go do codziennej diety. Jest doskonałym dodatkiem do owoców, francuskich tostów, ciast, lodów, jogurtu, płatków śniadaniowych, sałatek, sosów i dipów. Ponadto, znakomicie nadaje się do warzyw, fasoli, ziemniaków, pieczonych i smażonych mięs i ryb. Można go używać jako substytut miodu i cukru, do mleka, kawy, herbaty i oryginalnych drinków.

MAPLE 100% naturalny Syrop Klonowy Medium Amber z Vermont 50 ml

100% naturalny syrop klonowy z Vermont o bursztynowej barwie i wyraźnie klonowym smaku. Jest uniwersalny, idealny zarówno do wytrawnych potraw jak i deserów, drinków i koktajli.

Opakowanie: szklana butelka o pojemności 50 ml


Produkowany i butelkowany w Vermont, USA.

PROMOCJA ! Przy jednorazowym zakupie 3 dowolnych butelek syropu MAPLE
wysyłka Pocztą Polską GRATIS!!!


MAPLE 100% Syrop klonowy z Vermont 50ml PROMOCJA