MANUKA - Miód MGO 550+ 500 g.
Przedmiotem aukcji jest nowozelandzki, Miód Manuka MGO® 550+ w 500 gramowym słoiku. Charakteryzuje się on wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550 mg/kg (MGO® 550+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
-
wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
-
dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
-
pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500 g. przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach.
Miód posiada właściwości potwierdzone naukowo. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO® jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO®, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO® 100+).
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt pod
nr. tel. 604 [zasłonięte] 748 lub na adres e-mail: [zasłonięte]@biobody.pl
CZAS REALIZACJI DO WYSYŁKI OK. 24 H