MANOLI JEST OLIWĄ Z OLIWEK Z KATEGORII EXTRA VIRGIN.
OPAKOWANIE : 5L
DATA PRZYDATNOŚCI: 28/01/2015
KWASOWOŚĆ: 0,3% - 06%
POCHODZENIE: GRECJA, KRETA POŁUDNIOWA, HERAKLION Z DOLINY MESSARA.
WYTWARZANA JEST BEZPOŚREDNIO Z OLIWEK I WYŁĄCZNIE ZA POMOCĄ ŚRODKÓW MECHANICZNYCH.
JEST TO OLIWA Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA NA ZIMNO, UZYSKIWANA Z NIEPOWTARZALNEJ ODMIANY OLIWEK PSILOLIA – KORONEIKI.
TA OLIWA Z KRETY NALEŻY DO NAJWYŻSZEJ KATEGORII "EXTRA VIRGIN", CO DAJE NAJLEPSZE ŚWIADECTWO JAKOŚCI.
PRODUKOWANA JEST JUŻ OD TRZECH POKOLEŃ I WYŁĄCZNIE WEDŁUG STARYCH I SPRAWDZONYCH METOD. NA TYM POLEGA TAJEMNICA TEJ WYŚMIENITEJ I ZDROWEJ OLIWY.
MANOLI MA SŁODKI, OWOCOWY, A ZARAZEM DELIKATNY I PRZYJEMNY SMAK.
OLIWA TA BOGATA JEST W WITAMINY A I E I CO NAJWAŻNIEJSZE JEST BEZ CHOLESTEROLU, A NAWET POMAGA GO OBNIŻYĆ.
CIESZY SIĘ POWODZENIEM W SAŁATKACH I POTRAWACH. IDEALNA JEST RÓWNIEŻ DO SMAŻENIA!!!. ZACHOWUJE SWOJE CENNE SKŁADNIKI NAWET W WYSOKIEJ TEMPERATURZE 200 STOPNI C.
SKŁAD OLIWY:
OLIWKI - KORONEIKI
ZAWARTOŚĆ KWASU OD 0,3% DO 0,6%
W 100 G PRODUKTU:
KALORIE: 3767 KJ (900 KCAL)
BIAŁKO: 0 G
WĘGLOWODANY: 0 G
TŁUSZCZE / 100 G: 100 G
TŁUSZCZE NASYCONE: 7,1 G
JEDNONIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE: 78,6 G
WIELONIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE: 14,3 G
CHOLESTEROL: 0 MG