Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mango zestaw uniwersalnych form silikonowych

27-02-2012, 11:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 129 zł     
Użytkownik MangoMedia
numer aukcji: 2074395504
Miejscowość Gdynia
Wyświetleń: 32   
Koniec: 30-01-2012 08:19:39

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Mango Kitchen Silicone Set to uniwersalne formy silikonowe gwarantujące idealnie upieczone, schłodzone lub zamrożone produkty.
Doskonale nadają się do niskich jak i wysokich temperatur od -40°C do 260°C, dzięki czemu mogą być stosowane w piekarniku, kuchence mikrofalowej, chłodziarce i zamrażarce.
Nadają się zarówno do pieczenia jak i mrożenia. W tych formach można przygotowywać babeczki, ciasta, galaretki ale również lody.
Mango Kitchen Silicone Set są bardzo elastyczne dzięki czemu zajmują mało miejsca – można je przechowywać zwinięte, jedna na drugiej lub złożone jak np. wałek czy durszlak.
Dodatkowo są bardzo łatwe w utrzymaniu czystości, wystarczy je przetrzeć miękką gąbką , myć pod bieżącą wodą lub w zmywarce.

W porównaniu z tradycyjnymi formami posiadają szereg zalet:

  • elastyczne i nie tłukące
  • bezpieczne dla piekarników, kuchenek mikrofalowych, chłodziarek i zamrażarek
  • łatwe w utrzymaniu czystości
  • oszczędność miejsca
  • potrawy nie przywierają
  • po kilku minutach od wyjęcia można je bezpiecznie dotykać

Zestaw w kolorze niebieskim zawiera:
  • składany silikonowy wałek do ciasta
  • formę do ciasta w kształcie serca
  • formę do ciasta w kształcie babki
  • szablon do dekoracji
  • ulotkę z przepisami

PRZEPISY NA PYSZNE CIASTA

BABA PUSZYSTA

  • 3 szklanki mąki
  • 2 jaja, 3 żółtka
  • Po 3/4 szklanki mleka i cukru
  • 20 dag masła
  • 7 dag drożdży
  • Szczypta soli
  • 10 dag rodzynek
  • 5 dag smażonej skórki pomarańczowej

Drożdże rozkruszyć, dodać łyżeczkę cukru, zalać 3 łyżkami ciepłego mleka i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Jaja i żółtka utrzec z cukrem na kogel mogel. Masło rozpuścić.Do utartych jaj powoli dosypywać mąkę, wlać roztopione masło oraz rozczyn i resztę mleka. Na końcu wsypać rodzynki. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto przełożyć do formy, odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Piec w temp. 190 C około godziny.

MURZYNEK

  • 5 jaj
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Zapach waniliowy
  • Rodzynki

Masa:

  • 1 kostka margaryny
  • 4 łyżki kakao
  • 2/3 szklanki mleka
  • 1 1/4 szklanki cukru

Wszystkie składniki na masę gotować na małym ogniu przez 15 minut stale mieszając. Wystudzić. Do wystudzonej msy dodać żółtka i wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, zapach waniliowy i rodzynki, Wymieszać. Ubić białka z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 180 C około 50 minut.