Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MANGO Sproszkowany sok z owoców mango 50 g

03-06-2014, 12:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24 zł     
Użytkownik Ekologiczny24_pl
numer aukcji: 4210258113
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 7   
Koniec: 03-06-2014 12:59:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

w godzinach: 11-17
 698 [zasłonięte] 611
[zasłonięte]@ekologiczny24.pl
 

JSRB Pharma
Ul. Jana Kazimierza 62
piętro II pokój 212

01-248 Warszawa 

PŁATNOŚĆ

 

mBank

28 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 747585

IdeaBank

32 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010627 [zasłonięte] 614902

.

.FAKTURA VAT NA ŻYCZENIE KLIENTA, DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA KLIENT OTRZYMUJE PARAGON FISKALNY.  

 

WYSYŁKA 

Wysyłka tylko na terenie Polski !!!

Po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie bankowym. 

INFORMACJE O ODBIORZE OSOBISTYM NA STRONIE O MNIE

 

 

 

OPIS PRODUKTU

MANGO 

Sproszkowany sok z owoców mango 50 g 

Skład: sproszkowany sok z owoców mango (Mangifera Indica Linne)

Mango zaliczane jest do najpopularniejszych, najsmaczniejszych i najzdrowszych owoców na świecie. Rośnie na terenach zwrotnikowych i podzwrotnikowych. Drzewo mango jest długowieczne i może rodzić owoce nawet po 300 latach. Owoc mango ma w środku miąższ i podłużną oraz włóknistą pestkę. Skórka owocu ma różne kolory począwszy od żółtego, przez czerwony, pomarańczowy, a nawet zielony zależnie od odmiany. Także wielkość owocu zależna jest od odmiany, od 200 g do 2 kg. Miąższ owocu mango ma zwykle jasnożółty kolor, jest włóknisty i zbity. Mango ma słodki smak i zapach . Najczęściej stosowany jest jako świeży lub suszony owoc.

Jest wspaniałym źródłem witamin i składników mineralnych, szczególnie tych o własnościach przeciwutleniających. Z uwagi na wspaniałe właściwości odżywcze owoce mango polecane są szczególnie osobom osłabionym oraz rekonwalescentom. Błonnik zawarty w mango reguluje pracę jelit i ułatwia usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii, co stanowi wsparcie dla osób odchudzających się.

Mango - “owoc młodości”

Działanie mango:

  • jest bogatym źródłem witaminy C, która ułatwia przyswajanie żelaza pochodzącego z produktów roślinnych,
  • wzmacnia system nerwowy i odpornościowy,
  • zawiera witaminę A, która korzystnie wpływa na kondycję skóry, paznokci i zdrowie oczu,
  • enzymy zawarte w mango wspomagają trawienie białek, reguluje pracę jelit

Mango jest nie tylko pysze, ale to także doskonałe źródło wit. B6, A i C. Zawiera też karotenoidy tj. luteinę, alfa-karoten i beta-karoten.Owoce zawierają dużo związków polifenoli tj. mangiferynę, kwas galusowy, kwas elagowy i galusan metylu. Związki te mają korzystny wpływ na organizm zwalczając wolne rodniki.

Stosowanie:

W kuchni: Mango dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo koktajlem mleczno-owocowym. Owoc ten można dodawać także do galaretek, budyniu i innych deserów.

W kosmetyce: Mango możemy zastosować do pielęgnacji urody w warunkach domowych. Z dwóch łyżeczek mango zmieszanych z jogurtem naturalnym powstanie wspaniała odżywcza maseczka, którą powinniśmy zaaplikować sobie na twarz na około 20 minut. Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.

Kraj pochodzenia: Brazylia


ŻYCZYMY UDANYCH ZAKUPÓW!!!

X