Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mango Pasta Maker - maszyna do makaronu - OKAZJA !

24-01-2014, 1:08
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 79 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł     
Użytkownik pablo4101
numer aukcji: 3871665089
Miejscowość Puławy
Kupiono sztuk: 7    Zostało sztuk: 43    Licytowało: 5    Wyświetleń: 555   
Koniec: 24-01-2014 01:11:11

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


[zasłonięte]@tlen.pl

 

Telefon: 502 [zasłonięte] 360

Przesyłka kurierska 16,00zł

Przesyłka kurierska pobraniowa 21,00zł


 









 

Maszyna do makaronu

Mango Pasta Maker

 

 

Mango Pasta Maker to maszyna, dzięki której przyrządzisz pyszny domowy makaron.
Jest prosta w obsłudze i łatwa w czyszczeniu. Wystarczy w niej umieścić niezbędne składniki, a Mango Pasta Maker w ciągu kilku minut przygotuje pożywny makaron bez konserwantów i sztucznych barwników. Koszty przygotowania takiego domowego makaronu są bardzo niskie.
W zestawie znajdziesz nasadkę do produkcji smakowitych domowych kiełbasek.

 

Zalety Mango Pasta Maker:

  • szybko przygotowuje świeże ciasto makaronowe
  • automatycznie miesza wszystkie składniki w jednolity sposób
  • siedem różnych form kształtu i wielkości ciasta
  • specjalne akcesoria do robienia kiełbasy
  • łatwa do czyszczenia
  • przezroczysta obudowa
  • wymiary: 18x29,3x27 cm


Za pomocą Mango Pasta Maker możesz przygotować tysiące rodzajów makaronu. Wystarczy dodać różnorodne przyprawy lub zabarwić ciasto sokami warzywnymi lub owocowymi. Nadasz im fantastyczny kolor i smak. Takiego makaronu nie kupisz w sklepie. Mango Pasta Maker daje Ci możliwość przygotowania zdrowej i smacznej kiełbasy. Co najważniejsze bez dodatku sztucznych konserwantów.

Teraz dzięki Mango Pasta Maker każdy z łatwością może zrobić domowy makaron oraz świeżą kiełbasę. Możesz korzystać z przepisów zamieszczonych w instrukcji obsługi lub wymyślać swoje własne, dodając ulubione przyprawy.

Dodatkowo w komplecie otrzymasz:

  • rożek do kiełbasek
  • kubek z miarką
  • instrukcja obsługi z propozycjami przepisów
  • płyta z filmem instruktażowym
  • końcówkę do ciastek 

 

 

Formy do makaronu:

  • Rigattoni/Penne
  • Lasagne
  • Spaghetti
  • Fettucini
  • Linguine
  • Tagliatelle
  • końcówka do ciastek 

Dane techniczne:

napięcie: 220-240 V / 50 Hz

Gwarancja: 12 miesięcy

 



Towar posiadamy w magazynie - dostępny od ręki!


Na każdy zakup w naszej firmie otrzymasz dowód zakupu w postaci paragonu lub faktury VAT.


Urządzenia fabrycznie nowe zapakowane w kolorowy karton!!!


__________________________________________________________________________________

 

Jak zrobić swój pierwszy makaron

Maszyna do makaronu została zaprojektowana do łatwej obsługi i łatwego czyszczenia. Można wymyślać swoje własne przepisy i dodawać swoje ulubione przyprawy i smaki.

 

Łatwy początek

  1. Wyłączyć maszynę. Wybrać odpowiednie sitko do makaronu i włożyć je na minutę do gorącej wody.
  2. Nałożyć ogrzane sitko na przód maszyny i zamocować je pierścieniem mocującym.
  3. Otworzyć pokrywę i napełnić pojemnik z miarką 3 kubkami mąki. Dodać ¾ kubka płynu. (patrz „Wskazówki przy Robieniu Makaronu”).
  4. Jeśli marzy Ci się kolorowy makaron, dolej sok warzywny (pomidor, marchewka, szpinak, seler, itp.). Jeśli zdecydujesz się na przyrządzenie makaronu jajecznego, rozmieszaj jajka w wodzie. Przekręć okrągły przełącznik na MIX, a następnie kwadratowy także na MIX. Przez otwór w pokrywie wlej wymieszany płyn. Mieszaj w maszynie przez 3-5 minut i wyłącz ustawiając przełącznik na OFF. Po całkowitym zatrzymaniu się maszyny, ustaw okrągły przełącznik na EXT, a następnie kwadratowy także na EXT. Maszyna rozpocznie pracę.
  5. Z przedniej części maszyny wyciskany będzie makaron. Odcinać makaron na wymaganą długość tępą stroną noża kuchennego.
  6. Kiedy większość makaronu zostanie wyciśnięta, przechylić maszynę do przodu.
  7. Wyłączyć maszynę przełącznikiem OFF.

 

Przykładowe przepisy na domowy makaron

Makaron kukurydziany

Zastąp 1/4 tradycyjnej białej mąki mąką kukurydzianą. Wymieszaj przed dodaniem składników: jajka, oliwy i wody. Do wyciśnięcia makaronu użyj dużego sitka, takiego jak fettuccine lub rigatoni.

Makaron Primavera

  • 8 łyżek st. oliwy z oliwek
  • 3 kubki Pokrojonych, posiekanych warzyw
  • 1 łyżka st. Drobno posiekanego czosnku
  • 2 łyżki st. włoskich przypraw
Przygotuj w Mango Pasta Maker swój ulubiony makaron. Jeśli używasz mrożonych warzyw, wrzuć je do gotującej się wody. Gdy woda się ponownie zagotuje, dodaj świeży makaron i gotuj.
Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej czosnek z ziołami. Ugotowany makaron odcedź. Dodaj mieszankę sos z oliwy, czosnku i ziół. Delikatnie wymieszaj z warzywami i podawaj z serem parmezan, solą i pieprzem do smaku.

Jakiej mąki użyć?

W Mango Pasta Maker można wykorzystywać wiele rodzajów mąki. Oprócz mąki do makaronu gryczanego, przetestowaliśmy przepisy z wykorzystaniem mąki do chleba, mąki uniwersalnej oraz mąki razowej. Polecamy mąkę chlebową z powodu wysokiej zawartości glutenu.

Użyć wody czy soku warzywnego?

 

Przy produkcji domowego makaronu, zamiast wody można użyć soku ze szpinaku, marchewki, pomidora lub innego dowolnego soku warzywnego.
Chcąc uzyskać pożądany kolor makaronu, użyj małych jaj lub usuń trochę mieszanki jajowej. Zamiast tego dolej wybranego soku do ¾ poziomu kubka. Całość miksuj przez 4 minuty. Niekiedy mieszanka może wymagać użycia większej ilości mąki lub płynu. Jeżeli jest za rzadka, należy ustawić maszynę na MIX i stopniowo dodawać łyżeczką mąkę przez minutę. Jeżeli masa jest zbyt zwarta, dodawaj płyn łyżeczką, do czasu uzyskania idealnej konsystencji.

 

Gotowanie makaronu

Zalecane jest gotowanie makaronu „al dente", czyli do lekko twardej konsystencji. Jeśli przegotujesz makaron, stanie się zbyt miękki i mniej smaczny. Niektóre makarony o mniejszych kształtach, takie jak anielskie włosy, vermicelli czy spaghetti wymagają bardzo krótkiego czasu gotowania. Różni je to od twardego, wysuszonego makaronu. Większe i grubsze kształty, takie jak rigatoni czy macaroni, należy gotować dłużej. Makaron gotuj w 4-6 szklankach wrzącej, osolonej wody i wyjmij od razu, gdy będzie gotowy. Gdy uzyskasz strukturę „al dente”, dolej wody do garnka. Zakończy to proces gotowania.