Rewolucja w piwowarstwie domowym !!!
Jeżeli jesteś znudzony podobieństwem wielu gatunków piw dostępnych w polskich sklepach? Chcesz spróbować czegoś szczególnego, wyjątkowego w smaku i aromacie? A może szukasz hobby, z którego będziesz mógł się cieszyć w towarzystwie przyjaciół?
Trafiłeś idealnie!!!
Polepszacze Piwa
|
Maltoza Znalec - Suchy ekstrakt słodowy - Jasny - 1kg
Suchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów. Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor. Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu lager i pilsner. W przypadku piw warzonych wyłącznie z wody, słodu, chmielu i drożdży (bez użycia np. cukru lub glukozy), suchy ekstrakt słodowy zapewnia 100-procentowy, naturalny charakter każdego piwa wg niemieckiego Prawa Czystości (Reinheitsgebot). Użycie 250g ekstraktu w proszku podnosi gęstość brzeczki o 1°Blg przy 20litrach nastawu. Ekstraktu słodowego używa się również do przygotowania startera drożdżowego (100g na 1litr startera) oraz jako surowca do refermentacji młodego piwa w butelkach (ok. 200g na 23l piwa). W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer).
Barwa: 7-12 EBC. Wilgotność: max 5%. Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku.
|
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych.
W produkowaniu piwa nie ma nic trudnego!!! Tutaj nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników. Robienie piwa jest znacznie prostszym i mniej czasochłonnym zajęciem niż produkowanie wina!!! Zrób sobie piwo jakie lubisz, wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych na naszych aukcjach zestawów.
|
Pszeniczny ekstrakt słodowy 1,5kg - WHEAT
Pszeniczny ekstrakt słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw typu pszenicznego piwo wheat Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
|
Bursztynowy ekstrakt 1,5 kg - AMBER
słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwu piwa. Wzbogaca smak piwa. Charakteryzuje się bursztynową ( herbacianą ) barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i bursztynowch. Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
|
Jasny Ekstrakt 1,5 kg - LIGHT
Słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych. Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
|
Ciemny Ekstrakt 1,5 kg - DARK
Ciemny ekstrakt słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się ciemną ( kawową ) barwą i podobnym aromatem. Polecany jest do wszystkich piw ciemnych. Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
|
Ciemny ekstrakt słodowy 1,7kg - BIOWIN
W syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się ciemną ( kawową ) barwą i podobnym aromatem. Polecany jest do wszystkich piw ciemnych. Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
|
Jasny Ekstrakt słodowy 1,7kg - BIOWIN
W syropie ( niechmielony ), ma postać stężonej brzeczki w syropie, może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak i aromat piwa. Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych. Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
|
|
|
|
Maltoza Znalec - Suchy ekstrakt słodowy - Jasny - 1kg Suchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów. Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor. Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu lager i pilsner. W przypadku piw warzonych wyłącznie z wody, słodu, chmielu i drożdży (bez użycia np. cukru lub glukozy), suchy ekstrakt słodowy zapewnia 100-procentowy, naturalny charakter każdego piwa wg niemieckiego Prawa Czystości (Reinheitsgebot). Użycie 250g ekstraktu w proszku podnosi gęstość brzeczki o 1°Blg przy 20litrach nastawu. Ekstraktu słodowego używa się również do przygotowania startera drożdżowego (100g na 1litr startera) oraz jako surowca do refermentacji młodego piwa w butelkach (ok. 200g na 23l piwa). W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer).
Barwa: 7-12 EBC. Wilgotność: max 5%. Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku.
|
|
Dropsy fermentacyjne - 180g (50 szt.) Prosty sposób aby nagazować piwo domowe. Dropsy fermentacyjne to wygodny sposób wywołania wtórnej fermentacji młodego piwa w butelkach w celu odpowiedniego nagazowania. Z doświadczenia wiemy że proces rozlewu piwa jest dość nudny i nader uciążliwy z uwagi na konieczność odmierzania i wsypywania cukru do butelek. Mając to na uwadze wprowadzamy na rynek polski dropsy fermentacyjne, które są doskonałą alternatywą dla cukru czy glukozy podczas rozlewu młodego piwa. Dropsy są wygodne w użyciu (wystarczy dodać jedną sztukę na każde 0,5litra piwa), nie pozostawiają bałaganu o który tak łatwo przy odmierzaniu cukru, szybko się rozpuszczają bez konieczności odwracania lub potrząsania butelką a przede wszystkim nie powodują nadmiernego pienienia się piwa w czasie rozlewu. Opakowanie zawiera 180g - 50 sztuk dropsów. Każdy z nich zawinięty jest osobno dzięki czemu nie sklejają się w czasie przechowywania i łatwo je dawkować. Jeden drops to ok. 3gramowa porcja cukru niezbędna do odpowiedniego nagazowania 0,5litra młodego piwa. Dropsy fermentacyjne można używać zarówno w czasie rozlewu piwa do butelek jak i mini-kegów. Opakowanie wystarcza na refermentacje 1 nastawu piwa czyli 23 litry.
Skład: 73% sacharoza 27% glukoza
Sposób użycia: W czasie rozlewu piwa do butelek lub mini-kegów. 1 sztuka na 0,5 litra piwa 2 sztuki na 0,7 - 1 litr piwa 9-10 sztuk na 5 litrowy mini-keg
|
|
Ekstrakt słodowy w proszku - Medium - Bursztynowy. Oryginalny produkt Muntons PLC (Anglia). Zastosowanie: - składnik brzeczki piwnej, polecany do bitterów, koźlaków, porterów i belgijskich piw bursztynowych (przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0,25 kg ekstraktu w proszku), - surowiec do przygotowania startera drożdżowego (100 g na 1 litr startera), - surowiec do refermentacji (przeciętnie 200 g na 20 litrów piwa).
Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: 22-44 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7,5%. pH: 5,6. |
|
Jasny ekstrakt słodowy w proszku 0,5 kg 1. Wymieszaj 500 g suchego ekstraktu słodowego w 2 litrach wrzącej wody. Następnie niezwłocznie dodaj i wymieszaj zawartość chmielonego ekstraktu słodowego i 500 g glukozy (lub sacharozy). Można również dodać tylko ekstrakt słodowy w ilości 1 kg ( 2 opakowania ) Po czym uzupełnij zimną wodą do pojemności 23 litrów.
2. Wymieszaj dokładnie nastaw a następnie wsyp drożdże piwowarskie (nie mieszaj) i pozostaw całość, aż rozpocznie się fermentacja.
3. Po zakończeniu fermentacji rozlej przefermentowaną brzeczkę do butelek dodając do każdej na 0.5 litra ok. 4 g glukozy (lub sacharozy) lub 3 g suchego ekstraktu słodowego. Przygotowane w ten sposób piwo będzie charakteryzowało się pełnym słodowym smakiem i gęstą pianą.
|
|
Polepszacz piwa domowego 1 kg
Jest to specjalna mieszanka poprawiająca smak, zapach oraz trwałość piany piwa domowego. Coopers – Brew Enhancer2 to doskonały zamiennik cukru ( sacharozy )używany przy warzeniu piwa. W jego skład wchodzi mieszanina: - glukozy ( zapewniająca lepsze odfermentowanie) - maltodekstryn ( dzięki którym piwo jest pełniejsze, ma lepszy smak i trwałą delikatną pianę) - suszony jasny ekstrakt słodowy ( zwiększa słodowy charakter piwa, dzięki czemu piwo nabiera jeszcze pełniejszego smaku) Polepszacz polecany jest do wszystkich rodzajów piw jeśli zależy nam na podkreśleniu jego głębi i pięknego słodowego aromatu. Sposób użycia 1.Wymieszać koncentrat piwa oraz 1 kg polepszacza w 2 litrach gorącej wody. Następnie dopełnić do pojemności 23 litrów zimną wodą. 2.Nastaw dokładnie wymieszać a następnie wsypać drożdże piwowarskie i pozostawić do rozpoczęcia fermentacji 3.Po zakończonej fermentacji rozlać przefermentowaną brzeczkę do butelek dodając do każdej na 0,5 litra ok. 4 g glukozy lub suchego ekstraktu słodowego. Przygotowane w ten sposób piwo będzie charakteryzowało się pełnym słodowym smakiem i gęstą pianą.
|
|
Glukoza
Jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw.
Opakowanie zawiera 1 kilogram glukozy. Wystarcza na wyprodukowanie ok. 23 litrów piwa domowego o zawartości alkoholu ok. 4,8% przy wykorzystaniu 0,8kg przy pierwszej fermentacji (0,2kg dodane do młodego piwa przy butelkowaniu doskonale je nagazuje). Wykorzystując glukozę tylko do drugiej fermentacji, opakowanie wystarcza na 5 nastawów piwa
|
|
Mistr Sládek - Svètlé pivo - piwo jasne
Nowość na polskim rynku. Zestaw do produkcji tradycyjnego, czeskiego, jasnego piwa typu pilzeński leżak (lager). Jest to jasne, złociste, intensywnie gazowane piwo z białą pianą o wyraźnej, zrównoważonej nucie goryczy. Najpopularniejsze czeskie lezaki to Bernard Svetly, Gambrinus, Złoty Bażant.
Zestaw składa się z opakowania koncentratu piwa w proszku 1kg, saszetki drożdży piwnych i instrukcji w języku polskim. Zestaw wystarcza na wyprodukowanie 8 lub 10 L doskonałego piwa domowego. Można również wyprodukować 20 L piwa domowego używając do produkcji 19,5l wody i 1kg cukru. Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów. Wyprodukowano w Czeskiej Republice. Barwa: 7-12 EBC. Goryczka: 30-42 IBU. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
Tabela nr 1
ilość gotowego piwa |
woda |
ilość cukru do 1 fermentacji |
ilość cukru do fermentacji w butelkach |
% alk w piwie |
8 L |
7,5 L |
- |
48g do 64g |
~5,2% |
10 L |
9,5 L |
- |
60g do 80g |
~4,2% |
|
|
|
|
|
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych.
Jeszcze nigdy nie ważyłeś piwa ani nie robiłeś wina? Nie masz potrzebnego sprzętu? Cały niezbędny i przydatny sprzęt do produkcji piwa domowego kupisz na innych naszych aukcjach
Do sporządzenia piwa z proponowanych zestawów niezbędne będą: pojemnik fermentacyjny ok. 30l (lub szklany balon na wino), około 46 butelek do piwa 0,5l, kapslownica i kapsle lub 25 butelek PET 0,9l przydać się również może: termometr, miernik zawartości cukru (tzw. aerometr dzięki któremu łatwo określimy zawartość alkoholu w naszym piwie), miarka do cukru, myjka do butelek oraz środek dezynfekujący.
Pamiętaj !!! Na aukcji sprzedawany jest brewkit do produkcji piwa którego nazwa podana jest w tytule aukcji.
Pamiętaj !!! Piwo domowe jak każdy inny napój alkoholowy należy spożywać z umiarem. Piwa domowego nie wolno sprzedawać. Kierowanie pojazdem mechanicznym pod wpływem alkoholu jest zabronione i surowo karane.
Oświadczam że, projekt, opis aukcji oraz jej tytuł są całkowicie mojego autorstwa. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części oraz zdjęć wykorzystanych w opisie aukcji bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170
Informacja dla pracowników Allegro: NA AUKCJI SPRZEDAWANY JEST TYLKO JEDEN RODZAJ EKSTRAKTU JEDNOZNACZNIE OKREŚLONY W TYTULE AUKCJI. Na aukcji nie jest sprzedawane piwo ani żaden inny alkohol. Sprzedawany zestaw nie zawiera alkoholu i służy do produkcji piwa domowego metodą fermentacji na własny użytek, co w Polsce jest dozwolone na podstawie ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r.o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292). Aukcja zgodna jest również z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 70 poz. 473). Wszystkie linki/odnośniki zamieszczone w opisie aukcji są linkami kierującymi na aukcje, listę aukcji, stronę "O mnie" lub kartę komentarzy w ramach konta piwo_piweczko lub na strony partnerów alle których adresy internetowe można znaleźć na stronach serwisu Allegro. Tym samym aukcja jest zgodna z regulaminem Allegro.
|