|
WITAM Przedmiotem aukcji jest: opakowanie 50 gram Malto dekstryny średnio scukrzonej /MALTO/ Termin przydatności do spożycia :/na opakowaniu/2016.10.09.
/pakowany w woreczku z zamknięciem strunowym/
Malto dekstryna jest jednym ze składników kuchni molekularnej. POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIAW KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZNA MOICH POZOSTAŁYCH STRONACH
Jest cukrem prostym, produktem enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi przeznaczonej do celów spożywczych. Składnik wszelkiego rodzaju pomad i przekładek w wyrobach cukierniczych zabezpieczający je przed twardnieniem i krystalizacją cukrów, przedłuża świeżość wyrobów ciastkarskich i piekarniczych,stabilizuje konsystencję majonezów,do powlekania tabletek, jako składnik napojów odżywczo wzmacniających,jako słodzik dla cukrzyków,do produkcji wyrobów wędliniarskich,kremów mrożonych,lodów w proszku, zup,sosów itp. Z uwagi na właściwości wypełniające,zagęszczające i stabilizujące Malto dekstryny znajdują zastosowanie w produkcji żywności dla dzieci /mleko modyfikowane,składnik odżywek dla niemowląt/. Malto dekstryna jest stosowana w kreatywnym gotowaniu jako nośnik smaku i aromatu. Miesza się ze składnikami tłuszczowymi, jak np. olej z orzechów laskowych,słonina, rozpuszczona czekolada,soki lub syropy.Malto dekstryna absorbuje dany składnik tworząc formę proszku/trzeba go chronić przed wilgocią/.Wynikiem jest cała gama smacznych proszków,które mogą być dodawane do potraw. Kraj pochodzenia: Chiny
Jeśli masz pytania napisz do mnie. 000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000 |
|
|