Szczegóły regulaminu i zasad obowiązującyh na moich aukcjach znajdują się na stronie "O mnie".
Wysyłkę realizuję w ciągu 2 dni roboczych od zaksięgowania pieniędzy na koncie lub w ciągu 2 dni roboczych od złożenia zamówienia na wysyłkę za pobraniem.Zaraz po zakupie proszę o informację na mail-a o wybranej formie dostawy:
-> Przesyłka kurierska po wpłacie na konto
-> Przesyłka kurierska pobraniowa
-> Odbiór osobisty w siedzibie:
ul. Bukowiecka 92 w Warszawie.
Jako dowód zakupu wystawiam paragon lub na życzenie fakturę VAT. W przypadku faktury po zakupie proszę na mail-a o dane firmy wraz z NIP-em.
|
Wszelkie pytania można zadawać pod numer tel. 501-[zasłonięte]-356 502-[zasłonięte]-617 lub drogą mail-ową:
[zasłonięte]@o2.pl
|
Wysyłka firmą kurierską.
Koszt wysyłki 15 zł.
Możliwość wysyłki towaru za pobraniem. Koszt takiej wysyłki wynosi 20 zł. Po zakupie proszę o mail-a z informacją o dostarczeniu towaru przesyłką kurierską pobraniową.
|
|
Wypiekacz do chleba Moulinex OW 5023 Home Bread Baguette !
16 programów i funkcja podtrzymywania ciepła po pieczeniu !
Możliwość wypieku bagietek !
Specyfikacja:
Urządzenie do pieczenia chleba, bułek, ciast i wyrobu dżemu
Wyjątkowo duża pojemność maksymalna 1,5 kg
Akcesoria do pieczenia bagietek: ruszt na 4 bagietki, nożyk i pędzelek
16 programów w tym program do pieczenia bagietek i pieczywa dietetycznego
3 ustawienia wagi 750 g, 1000 g, 1500 g
3 poziomy opiekania skórki
Automatyczne podtrzymywanie ciepła po upieczeniu
Opóźniony start - Można zaprogramować urządzenie tak, aby chleb został upieczony na wybraną godzinę z wyprzedzeniem do 15 godzin.
Funkcja ta nie może być użyta w programach: 3,8,9,12,13,14,15,16.
Okienko
Moc 1650 W
Gwarancja.
Gwarancja producenta na okres 24 miesięcy.
Fazy pieczenia(W instrukcji znajduje się tabela pokazująca poszczególne etapy różnych cykli, w zależności od wybranego programu):
- Wyrabianie - umożliwia wytworzenie struktury ciasta, tym samym nadaje mu zdolność do wyrośnięcia.
- Odpoczynek - Pozwala ciastu odpocząć, aby polepszyć jakość jego wyrobienia.
- Wyrastanie - Czas pracy drożdży potrzebny do wyrośnięcia ciasta i wytworzenia jego aromatu.
- Pieczenie - Przekształca ciasto w miękisz i umożliwia jego przyrumienienie i uzyskanie chrupiącej skórki.
- Utrzymywanie w cieple - Pozwala na utrzymywanie chleba w cieple po upieczeniu. Zaleca się jednak wyjmować ciasto po zakończeniu pieczenia.
16 programów wypieku.
1. Bagietka - Program Bagietka pozwala na pieczenie chrupiacych bagietek. Program ten ma dwa etapy:
* 1 etap – Ugniatanie i wyrastanie ciasta
* 2 etap – Pieczenie
2. Słodka bagietka - Do małych słodkich bułeczek: wiedeńskich, mlecznych, brioszek itd
3. Pieczenie bagietek - Pozwala na pieczenie bagietek z ciasta przygotowanego wcześniej.
4. Podstawowy biały chleb - Program ten pozwala na przygotowanie większości przepisów na biały chleb z mąki pszennej.
5. Chleb francuski
6. Chleb pełnoziarnisty
7. Słodki chleb - Program Słodki chleb jest odpowiedni do przepisów zawierajacych więcej tłuszczu i cukru.
8. Szybki biały chleb
9. Chleb bezglutenowy
10. Chleb bez soli
11. Chleb extra Omega 3 - Ten chleb jest bogaty w kwasy tłuszczowe Omega3 dzięki zrównoważonemu i kompletnemu przepisowi z punktu widzenia dietetyki. Kwasy tłuszczowe Omega 3 przyczyniają się do utrzymania w dobrym stanie układu krwionośnego.
12. Pieczenie chleba - Ten program pozwala na samo pieczenie od 10 do 70 minut, czas ten można ustawiać w pełnych dziesiątkach w zależności od stopnia opieczenia skórki. Program ten można używać jako program samodzielny:
a) w połączeniu z programem wyrastania ciasta.
b) do podgrzewania i zarumienienia chleba, który upiekł się wcześniej i wystygł.
c) aby zakończyć pieczenie w przypadku dłuższego braku prądu.
13. Ciasto na chleb - Program ten nie piecze ciasta. Jest to program do wyrabiania i wyrastania ciasta np. do ciasta na pizzę.
14. Ciasto - Ten program służy do wypieków ciast zawierających proszek do pieczenia.
15. Dżem Program ten automatycznie przyrządza dżem w misie.
16. Ciasto na makaron
Dział drobnych porad ;) :
Jak korzystać z Wypiekacza Home Bread Baguette.
Urządzenie do pieczenia chleba Moulinex pozwala na zaspokojenie potrzeb całej rodziny równocześnie oferując możliwość wypieku niepowtarzalnych rodzajów chleba a także, chrupkich złotych bagietek.
Akcesoria:
Wasze urządzenie Home Bread Baguette jest wyposażone we wszelkie niezbędne akcesoria:
– Forma do pieczenia z dwoma ostrzami zagniatającymi, w której można przygotować różne rodzaje pieczywa w bochenkach o wadze do 1,5 kg.
– Miarka i łyżka ułatwiające dodawanie składników oraz metalowy hak do wyjmowania bochenków z formy i bezpiecznego chowania mieszadeł.
– Forma do gotowania składająca się z dwóch naczyń z nieprzywieralną powłoką do pieczenia czterech bagietek, oraz tradycyjne przyrządy piekarnicze: nóż typu grignette oraz pędzelek.
- Ksiązka z przepisami (płyta CD)
Jak to działa:
Kiedy chcesz upiec chleb, wybierz przepis i przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Weź formę do pieczenia z urządzenia do wypieku chleba i ściśle trzymaj się zalecanej kolejności dodawania składników, tak, aby zapewnić wysoką jakość pieczywa. Odważ każdy składnik i użyj produktów w zalecanych ilościach.
Kiedy wszystkie składniki zostaną przygotowane, umieść formę do pieczenia w urządzeniu i wybierz z menu odpowiedni program.
Wybierz wagę swojego bochenka (750 g, 1000 g lub1500 g) i kolor skórki: jasno przypieczony, przypieczony i bardzo przypieczony.
Po dokonaniu tych czynności należy włączyć program i rozpocznie się pieczenie. Wyświetlacz poda Państwu czas przyrządzenia wypieku, sygnał oznacza, że bochenek można już wyjąć z formy.
Przy użyciu metalowego haka należy odsunąć ostrza z bochenka i można się cieszyć smakiem, świeżego, domowego chleba. To urządzenie zajmuje się każdym etapem wypieku pieczywa tak jak zawodowy piekarz. Etapy następują kolejno po sobie, począwszy od zagniatania, przez wyrastanie do pieczenia, czy nawet utrzymywania gotowego chleba w cieple.
Różne funkcje:
Opóźniony start: urządzenie ma funkcję opóźnionego startu. W związku z tym możecie Państwo zaprogramować je z wyprzedzeniem i zdecydować, o jakiej porze wypiek ma być gotowy.
Utrzymywanie chleba w cieple: przed upływem czasu przyrządzania wypieku automatycznie włącza się funkcja utrzymania wypieku w cieple, więc bochenek zachowuje cały swój smak.
3 poziomy opiekania skórki
Programy:
To urządzenie do pieczenia chleba wyposażone jest w zróżnicowane programy i umożliwi Państwu wypiek bagietek, smakowitych bochenków, i bułeczek do herbaty, a także ciastek i nadziewanych bułeczek. Musicie Państwo tylko puścić wodze fantazji i czerpać przyjemność zarówno z pieczenia, jaki i gotowego wypieku.
Aby przejść do listy autoryzowanych serwisów, kliknij w baner poniżej.
Słów kilka o firmie Tefal:
Marka Tefal występuje w ponad 120 krajach. W Polsce marka ta jest obecna od dawna, zaś oficjalnie od roku 1992 kiedy to w Warszawie powstało jej pierwsze przedstawicielstwo w naszym kraju. Od tego czasu marka Tefal zdobyła na naszym rynku stale powiększające się grono wiernych użytkowników którzy cenią sobie wysoką jakość i niezawodność tych produktów. Z każdym rokiem oferta marki Tefal rozszerza się o nowe, innowacyjne produkty dostosowane do potrzeb i oczekiwań użytkowników.
Misja marki Tefal:
Życie jest po to, by je przeżyć z rodziną i przyjaciółmi. Tefal oferuje narzędzia byś mógł w pełni cieszyć się tymi chwilami przyjemności, zaś wzornictwo produktów Tefal oddaje charakter marki - są one nowoczesne i modne, pasują do Twojego stylu życia i domu, pobudzają wyobraźnię i są łatwe w obsłudze.
Przy odbiorze towaru klient jest zobowiązany do:
- sprawdzenia, czy towar nie posiada uszkodzeń powstałych podczas transportu,
- sprawdzenia zgodności zawartości paczki z zamówieniem.
Warunkiem rozpatrzenia ewentualnej reklamacji jest spisanie w obecności kuriera "Protokołu reklamacji".
Złożenie podpisu na liście przewozowym i brak protokołu reklamacyjnego sporządzonego z kurierem jest równoznaczne z odebraniem towaru mechanicznie nieuszkodzonego i zgodnego z zamówieniem.
____________________________________________________________________________________________________________
|