Szczegóły regulaminu i zasad obowiązującyh na moich aukcjach znajdują się na stronie "O mnie". Wysyłkę realizuję w ciągu 2 dni roboczych od zaksięgowania pieniędzy na koncie lub w ciągu 2 dni roboczych od złożenia zamówienia na wysyłkę za pobraniem.Zaraz po zakupie proszę o informację na mail-a o wybranej formie dostawy: -> Przesyłka kurierska po wpłacie na konto -> Przesyłka kurierska pobraniowa -> Odbiór osobisty w siedzibie: ul. Bukowiecka 92 w Warszawie. Jako dowód zakupu wystawiam paragon lub na życzenie fakturę VAT. W przypadku faktury po zakupie proszę na mail-a o dane firmy wraz z NIP-em.
|
Wszelkie pytania można zadawać pod numer tel. 501-[zasłonięte]-356 502-[zasłonięte]-617 lub drogą mail-ową: [zasłonięte]@o2.pl
|
Wysyłka firmą kurierską UPS. Koszt wysyłki 15 zł. Możliwość wysyłki towaru za pobraniem. Koszt takiej wysyłki wynosi 20 zł. Po zakupie proszę o mail-a z informacją o dostarczeniu towaru przesyłką kurierską pobraniową.
|
|
Parowar Zelmer 37Z010 - 3 pojemniki + pojemnik na ryż / 900 W / zewnętrzne uzupełnianie wody. * * * Produkt, który zachwyci zarówno amatorów zdrowego odżywiania jak i wszystkich, którzy pragną osiągnąć i zachować piękną, smukłą sylwetkę. Korzyści z gotowania na parze nie trzeba nikomu przypominać. Pełnia witamin i wartości odżywczych, niskokaloryczne posiłki, wyśmienity smak i aromat przygotowywanych posiłków. Po obiedzie nie zawracaj sobie głowy zmywaniem. Najważniejsze elementy parowaru przystosowane są do mycia w zmywarce ! Parowar Zelmer 37Z010 umożliwia gotowanie na parze z zachowaniem witamin i wartości odżywczych. Najważniejsze elementy parowaru przystosowane są do mycia w zmywarce. Użytkownik ma do dyspozycji 5 automatycznych programów gotowania - po włożeniu przygotowywanych potraw wystarczy wybrać odpowiedni program na panelu sterowania. Funkcja pozwalająca na utrzymywanie stałej temperatury przyrządzanego posiłku, jak i timer z wyświetlaczem LCD wpływają na wygodę użytkowania. Parowar wyposażony jest w aromatyzer na zioła - specjalne sito na dyszy wdmuchującej parę do wnętrza urządzenia. Para przechodząc przez zioła przesiąka ich aromatem, przekazując go gotowanym potrawom. Urządzenie posiada trzy pojemniki, miskę na ryż czy zupę, a także zintegrowaną podstawkę na jajka. Po złożeniu zajmuje o ponad 30 procent mniej miejsca niż w trakcie pracy. * * * Dane techniczne: Moc: 750-900 W Wskaźnik poziomu wody Ilość automatycznych programów gotowania 5 Zabezpieczenie przed przegrzaniem Zabezpieczenie przed włączeniem bez wody Waga: 2,8 kg Wyposażenie: Ilość pojemników 3 Miska na ryż/zupę Zintegrowane podstawki na jajka Gwarancja. Gwarancja producenta na okres 24 miesięcy. Budowa urządzenia: 1. Pokrywa z otworami na parę. 2. Miska na produkty np. ryż, zupa. 3. Górna miska parowa. 4. Środkowa miska parowa. 5. Dolna miska parowa. 6. Tacka ociekowa. 7. Miejsce na zioła i przyprawy. 8. Dyfuzor pary. 9. Zbiornik wody z zespołem grzejnym. 10. Przycisk włącz/wyłącz . 11. Przycisk wyboru trybu: utrzymywanie temperatury . 12. Przycisk wyboru trybu: jaja/mięso . 13. Przycisk wyboru trybu: ryby/warzywa . 14. Przycisk wyboru trybu: kurczak . 15. Przycisk wyboru trybu: ryż . 16. Przycisk wyboru trybu: zupa . 17. Regulator czasu gotowania z wyświetlaczem. Przygotowanie parowaru do pracy. Wyjmij urządzenie i wszystkie akcesoria z opakowania. Usuń wszystkie samoprzylepne etykiety. Umyj pokrywę (1), miski parowe (3), (4), (5), tackę ociekową (6), dyfuzor pary (8) ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Dokładnie opłucz w/w części parowaru i osusz je. Wnętrze zbiornika na wodę (9) przetrzyj wilgotną szmatką. Działanie i obsługa parowaru. 1. Ustaw urządzenie na stabilnej, równej powierzchni z dala od przedmiotów, które gorąca para może uszkodzić, na przykład ścian i wiszących szafek. 2. Wlej wodę bezpośrednio do zbiornika wody (9), do poziomu pomiędzy oznaczeniem MIN – MAX (nie przekraczając poziomu maksymalnego 1,2 litra). Uzupełniaj wodę w czasie gotowania wlewając ją przez wlew wody. 3. Tackę ociekową (6) umieść na zbiorniku wody (9) i sprawdź, czy leży na niej płasko. Na tacce ociekowej (6) w miejscu na zioła i przyprawy (7) połóż świeże lub suszone przyprawy, aby dodać potrawom aromatu i zwiększyć ich zalety zdrowotne. Tymianek, kolendra, bazylia, koperek, curry i estragon, a także czosnek, kminek czy chrzan to tylko niektóre przyprawy wzmagające aromat potrawy tak bardzo, że sól nie jest już potrzebna. Tackę ociekową (6) można również używać bez umieszczania na niej przypraw. 4. Włóż produkty do misek. Zaleca się wkładanie największych porcji wymagających dłuższego gotowania do dolnej miski (5). UWAGA: Produkty przeznaczone do gotowania na parze oczyść i ułóż luźno w miskach parowych, tak aby nie odcinać całkowicie przepływu powietrza w sitach misek parowych. Do zbiornika wody nie dodawaj soli, pieprzu, przypraw, ziół, wina, rosołu ani żadnych płynów poza wodą z kranu. 5. Miskę/miski postaw na zbiorniku wody (9) i przykryj urządzenie pokrywą (1). Parowar może mieć założone 1, 2 lub 3 miski parowe zależnie od ilości produktów przeznaczonych do gotowania na parze. Miski parowe (3), (4), (5) można łączyć wg rysunku przedstawionego w rozdziale „Budowa urządzenia” (stosując dwie miski, ściągnij górną miskę parową (3); stosując jedną miskę,ściągnij górną miskę parową (3) i środkową miskę parową(4) z urządzenia). Urządzenie może być wykorzystane do gotowania ryżu. Włóż ryż oraz wlej wodę do miski na ryż zgodnie z proporcjami podanymi w TABELI CZASÓW GOTOWANIA a następnie włóż miskę na ryż do miski parowej. Urządzenie może być również wykorzystane do gotowania jajek. UWAGA: Podczas korzystania z urządzenia nie dotykaj obudowy zbiornika wody z zespołem grzejnym (9), misek parowych (3), (4), (5) ani pokrywy (1), ponieważ są one bardzo gorące. 6. Włóż wtyczkę przewodu zasilającego do gniazda sieci. Urządzenie przejdzie do trybu gotowości i wyda sygnał dźwiękowy. 7. Wybierz tryb gotowania odpowiednim przyciskiem. Urządzenie jest zaprogramowane do gotowania różnych produktów spożywczych. Po wciśnięciu przycisku wyboru trybu rozlegnie się sygnał dźwiękowy, a przycisk wybranego trybu zacznie migać. Na wyświetlaczu regulatora czasu gotowania (17) pojawi się zaprogramowany czas, jaki pozostał do zakończenia gotowania. Wybrany tryb włączy się i urządzenie będzie funkcjonować przez ustawiony czas. 8. Aby zmienić tryb gotowania: - jednokrotnie wciśnij przycisk wybranego trybu; rozlegnie się wówczas sygnał dźwiękowy, a przycisk przestanie migać; - wybierz żądany tryb, wciskając jednokrotnie inny przycisk tak, aby rozległ się sygnał dźwiękowy; przycisk kolejnego, wybranego trybu zacznie wówczas migać i tryb włączy się, i będzie funkcjonował przez zadany czas. 9. W trakcie trwania danego trybu jest możliwość dowolnej regulacji, za pomocą regulatora czasu gotowania (17) czasu pracy urządzenia. Aby zmienić czas gotowania obróć pokrętło regulatora czasu gotowania w prawo (+) lub lewo (–). Każdy pojedynczy ruch pokrętłem regulatora czasu gotowania (17) w prawo lub lewo wydłuża lub skraca zaprogramowany czas gotowania dla określonego rodzaju pożywienia o jedną minutę. Maksymalny możliwy czas gotowania na parze ustawiany za pomocą regulatora czasu gotowania (17) wynosi 99 minut. Aby przerwać pracę urządzenia, wciśnij przycisk (10) lub ponownie wciśnij przycisk wybranego trybu. UWAGA: Nie wkładaj rąk do urządzenia podczas gotowania. Do sprawdzania postępów gotowania lub mieszania używaj narzędzia z długim uchwytem. 10. Po zakończeniu ustawionego czasu gotowania urządzenie wyda dwukrotny dźwięk i automatycznie przejdzie do trybu utrzymywania temperatury. Przycisk będzie migał. Po 20 minutach utrzymywania temperatury wydawany jest pięciokrotny sygnał dźwiękowy i urządzenie automatycznie wyłącza się. 11. Po zakończeniu gotowania na parze wyciągnij wtyczkę przewodu zasilającego z gniazda sieci. 12. Za pomocą rączki pokrywy zdejmij ją a następnie zdejmij wszystkie miski ze zbiornika na wodę. Czyszczenie i konserwacja. 1. Przed rozpoczęciem czyszczenia odłącz urządzenie od sieci i pozostaw je do całkowitego ochłodzenia. 2. Wyjmij miski parowe, tackę ociekową, opróżnij je oraz wylej wodę ze zbiornika na wodę i przetrzyj zbiornik wilgotną szmatką. 3. Umyj wszystkie części urządzenia (oprócz zbiornika na wodę z zespołem grzejnym) ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Wyżej wymienione elementy parowaru można również myć na górnym poziomie zmywarki, stosując krótki cykl mycia. Jednakże stałe ich mycie w zmywarce może spowodować niewielką utratę połysku powierzchni zewnętrznej i jej matowienie. 4. Wytrzyj do sucha każdy element. O marce Zelmer: Zelmer to wiodąca polska firma produkująca sprzęt AGD. Firma posiada duży udział w sprzedaży sprzętu AGD na rynkach zagranicznych, eksportując swoje produkty do 27 krajów świata. Zelmer jest w opinii konsumentów synonimem trwałości i niezawodności: aż 93% klientów jest zadowolonych z użytkowania jej wyrobów i tyle samo poleciłoby markę Zelmer znajomym. Marka Zelmer zajęła pierwsze miejsce w kategorii Artykuły Gospodarcze w badaniu TNS OBOP, którego celem było wyłonienie polskich marek, z których dumni są Polacy. Marka Zelmer otrzymała nagrodę „Wizytówka Polskiego Produktu”. Zelmer za osiągnięcia w dziedzinie wdrażania Kompleksowego Zarządzania Jakością (TQM), wzrost satysfakcji klientów, dostawców i własnych pracowników, poprawę jakości pracy, procesów oraz osiągnięcie sukcesu rynkowego, uhonorowany został przyznaniem Polskiej Nagrody Jakości w jej pierwszej edycji w 1995 roku. Nagrody i wyróżnienia. Zelmer S.A. został wielokrotnie wyróżniany przez niezależnych arbitrów otrzymując prestiżowe nagrody i wyróżnienia. Najważniejsze z nich przedstawiamy poniżej. Firma Bliska Środowisku 2009 Zelmer Marką Najwyższej Reputacji Nagroda Dobry Wzór 2007 dla sokowirówki Zelmer 476 Zelmer zdobywa Grand Prix w konkursie EFFIE Awards 2007 ! Firma Bliska Środowisku 2007 Spółka Godna Zaufania Kreatura 2007 - Ogólnopolski Konkurs Reklamy Zelmer S.A. otrzymał certyfikat "Firma Bliska Środowisku" Filary Polskiej Gospodarki 2006 Zelmer S.A. otrzymał godło „NAJLEPSZE W POLSCE” Złoty Laur Konsumenta 2006 Mocni wizerunkiem - W ramach V Kongresu Public Relations 2006 Dobry Wzór 2005 Filary Polskiej Gospodarki Teraz Polska Wybitny Polski Eksporter Historia. Rok 1969 – Rozpoczyna się produkcja odkurzaczy „Zelmer 03” i „Alfa K-2L”, oraz silnika komutatorowego do odkurzacza. Wyroby te, wraz z froterką szczotkową uzyskują znak jakości „1”. W Zelmerze pracuje już ponad 1000 osób. 1983 – Odkurzacz 500 uzyskuje złoty medal na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Rozpoczyna się produkcja ssawko-szczotki i maselnicy. 1984 – Do użytku oddana zostaje nowa linia galwanizacyjna. Zelmer uzyskuje dyplom uznania ministra Handlu Zagranicznego za wybitne osiągnięcia w zakresie eksportu. 3 lipca 2001r., Minister Skarbu Państwa złożył oświadczenie o komercjalizacji przedsiębiorstwa państwowego „ZELMER” z siedzibą w Rzeszowie, przekształcając je w spółkę akcyjną, której jedynym akcjonariuszem został Skarb Państwa. 30 listopada 2004r. Komisja Papierów Wartościowych i Giełd dopuściła akcje Zelmer do publicznego obrotu. W dniu 27 stycznia 2005r. akcje Zelmer S.A. zadebiutowały na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Zelmer S.A. uzyskał Certyfikat nadania godła "Spółka Giełdowa". Rok 2006 – Trwa bardzo dynamiczny rozwój firmy. Szybko poszerza się również jej asortyment. W ofercie znajduje się już niemal 50 produktów. ____________________________________________________________________________________________________________ Budowa urządzenia. Aromatyzer na zioła - to specjalne sito na zioła znajdujące się na dyszy wdmuchującej parę do wnętrza urządzenia. Para, przechodząc przez znajdujące się tam zioła, przesiąka ich aromatem, przekazując go następnie gotowanym potrawą. 5 automatycznych programów gotowania - po włożeniu przygotowanych potraw do wnętrza, możesz po prostu wybrać odpowiedni dla nich program z panelu sterowania. Urządzenia samo dobierze odpowiednie parametry gotowania. Łatwe przechowywanie. Funkcja utrzymywania ciepła - niezwykle praktyczna funkcja pozwalająca na utzrymanie stałej temperatury przygotowywanego w parowarze posiłku. Parowar ukończył gotowanie potrawy, a ty potrzebujesz jeszcze czasu na przygotowanie pozostałych składników obiadu-surówki, napojów itp.? Nie musisz się śpieszyć - przygotowany właśnie posiłek nie wystygnie - parowar utrzyma jego końcową temperaturę. Zewnętrzne uzupełnianie wody. Timer z wyświetlaczem LCD. Podstawa.
|