Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem i szpinakiem TREK'N EAT 200g
Kod: [zasłonięte]80185
Opis:
Creamy Pasta with Chicken and Spinach to danie dla wszystkich, którzy
lubią delikatne i łagodne w smaku potrawy, które potrafią rozbudzić
tęsknotę za domem nawet w najodleglejszych zakątkach globu.
Sklep Sewel poleca ten produkt.
Kremowy
makaron jajeczny w połączeniu z kurczakiem i szpinakiem tworzy danie
niezwykle lekkie, które zachwyci każdego. Sklep sewel poleca ten produkt.
Waga netto: 200 g
Ilość wody do dodania: 490 ml
Waga po przygotowaniu: 640 g
Czas przygotowania: 5 min
Kalorie: 641 kcal
Węglowodany: 51 g/100 g
Tłuszcz: 18 g/100 g
Białko: 14 g/100g
Gluten – możliwy
Laktoza – mozliwy
Skład:
Makaron [(50%), pszenica durum, białka jaj, sól], maltodekstryna,
skrobia modyfikowana, tłuszcz roślinny, mąka pszenna, laktoza, kurczak
4%, śmietana 3%, tłuszcz z kurczaka, sól, przyprawy, pomidor, cebula,
kukurydza, szpinak, mleko, syrop glukozowy, ekstrakt drożdżowy śroek
zagęszczający.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja
jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a
następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na
tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi
bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje
szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim
etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40
- 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten
właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane
jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Zalety liofilizacji:
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze,
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne,
-
nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym
rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez
użycia konserwantów",
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat