Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Makaron Shirataki Konjac tasiemki 380g

16-04-2015, 19:26
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7.99 zł     
Użytkownik Aastra
numer aukcji: 5244394699
Miejscowość Bochnia
Wyświetleń: 17   
Koniec: 16-04-2015 19:30:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Makaron Shirataki w kształcie tasiemek. Shirataki to wyjątkowy japoński produkt spożywczy dla osób pragnących ograniczyć ilość spożywanych kalorii. Jest to przeźroczysty, galaretowaty makaron uzyskiwany z azjatyckiej rośliny konjac, o prawie zerowej zawartości kalorii (Shirataki 13kcal/100g, makaron pszenny 350-370kcal/100g). Pomimo niewielkiej wartości kalorycznej eliminuje uczucie głodu puchnąc i wypełniając żołądek. Makaron Shirataki jest od wieków wykorzystywany przez Japonki jako skuteczny środek odchudzający.

Shirataki zawiera także wyjątkowy, rozpuszczalny w wodzie błonnik Glukomannan o dobroczynny działaniu dla organizmu: reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, reguluje ciśnienie krwi, stymuluje spalanie tłuszczu, wspomaga odchudzanie. Dlatego Shirataki jest także polecany dla osób mający kłopoty trawienne, podwyższone ciśnienie i cholesterolu a także jako produkt wspomagający dla cukrzyków.

Składający się głównie z wody i błonnika makaron, stosowany jest w zupach, gulaszach, potrawkach i daniach smażonych z sosem jako niskokaloryczny zamiennik tradycyjnego makaronu lub ryżu. Shirataki nie ma praktycznie własnego smaku, przyjmuje smak sosu/zupy, w którym jest podawany. Waga po osączeniu: ok. 200g. Skład: mąka konjac, woda, stabilizator (wodorotlenek wapnia). Produkcja: Chiny.
PRZYGOTOWANIE:

Wyjęty z paczki SHIRATAKI pachnie lekko rybą, nie należy się tym przejmować, gdyż zapach ten zniknie po przepłukaniu. Przed dodaniem do dania należy SHIRATAKI wylać z opakowania na sitko i dobrze przepłukac wodą, następnie dodawać do dania.