PASTA SOPRANO - TARHONYA 400g
Makaron TARHONYA to nie do końca znana w Polsce forma zacierki nazywana potocznie - śrut.
Te drobne kuleczki to doskonały dodatek do sosów, zup, sałatek, mleka. Lubiane przez dzieci i dorosłych.
Skład:
Maka makaronowa pszenna, woda, przyprawa - kurkuma.
Sposób przygotowania 1: POLECAMY!
Na dno garnka wlewany 8 łyżek stołowych oleju i wsypujemy Tarhonię (400g).
Często mieszając prażymy na brązowo-złoty kolor.
Gdy nasza Tarhonya uzyska już odpowiednie zabarwienie
zalewany 0,8 litra wody, solimy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 10 min na wolnym ogniu i odstawiamy pod przykryciem. Cała woda zostaje wchłonięta, a nasza zacierka powinna być sypka.
Tak przygotowaną Tarhonię możemy podawać jako dodatek to sosów, mięs, sałatek.
Normal 0 false 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Sposób przygotowania 2
Wsypujemy zacierkę do zupy w końcowej fazie gotowania . Stanowi doskonałe
uzupełnienie potrawy.
Sposób przygotowania 3
Możemy również ugotować zacierkę na mleku.
Cena - 2 zł/szt
DOBRA CENA -DOBRY WYBÓR
ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA INNYCH NASZYCH AUKCJI
601 - 844 - 069
695 - 989 - 912