Makaron Orkiszowy Maltagliati Piccolo
Bardzo drobny i delikatny makaron w sam raz jako dodatek smakowy i wypełnienie zupy. To jeden z najdrobniejszych... … (oprócz zacierki) makaronów. Poniżej niezwykła kompozycja makaronu orkiszowego o wybornym smaku z niezwyczajną zupą pomidorową.
Masa netto: 400 g
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Składniki makaronu orkiszowego:
Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, woda źródlana
Informacja alergiczna:
zawiera gluten,orkisz
Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto
z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów
oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa.
DLACZEGO woda źródlana Kapellanka a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie.
Orkisz z którego produkujemy makaron jest bardzo odpornym, wysokogatunkowym zbożem niewymagającym stosowania nowoczesnych metod uprawy. W dodatku gatunek ten został zapomniany przez ludzkość dzięki czemu obeszły go wszelkie modyfikacje.
Więcej – jest na nie oporny. Posiada własną ochronę - łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni ziarno przed zanieczyszczeniami środowiska włącznie z promieniowaniem radioaktywnym.
Przepis na:
Zupa pomidorowa po włosku
Składniki:
1 litr wywaru z mięsa / kości i warzyw
4 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki oliwy z oliwek
150g warzyw (marchew, pietruszka i seler)
100 g żółtego sera
2 żółtka
1 łyżka świeżej bazylii
Sól, pieprz, cukier i imbir do smaku
400 g dobrego makaronu orkiszowego
Sposób przygotowania:
Podsmaż kilka minut koncentrat pomidorowy, na oliwie, ciągle mieszając.
Warzywa umyj, obierz i pokrój paseczki, podsmaż, zalej wrzącym
wywarem, chwilę gotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, starty ser i zakończ
gotowanie. Lekko przestudź (ok. 5 min.), wymieszaj z żółtkiem i bazylią,
dopraw do smaku. Wyłóż na talerz makaron i zalej świeżą zupą.
SMACZNEGO !