Skinny Noodles (shirataki noodles, konnyaku noodles) to najmniej kaloryczny makaron na świecie
tylko 6.4 kcal w 100 g!!! Jest on cieńszy od tradycyjnego makaronu, nie pęka tak łatwo i ma żelową konsystencję. Produkuje się go z mąki warzywa o nazwie Konjac, które jest uprawiane w Chinach i Japonii, głównym składnikiem Konjacu jest glukomannan, jest on bardzo bogatym źródłem błonnika, doskonale reguluje poziom cukru we krwii, pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu oraz spowalnia trawienie przez co przedłuża uczucie sytości. Wystarczy zastąpić jeden posiłek dziennie makaronemSkinny Noodles aby znacząco podnieść potrzebne spożycie błonnika i znacznie obniżyć całkowite spożycie kalorii, dodatkowo makaron nie zawiera tłuszczu, cukru, glutenu, jajek, mleka oraz tofu (soja), które ze względu na wysoki poziom estrogenu może powodować zwiększone ryzyko zachorowania na raka piersi. Makaron Skinny Noodles doskonale nadaje się do spożywania przez diabetyków, alergików, wegetarian i wegan. Makaron Skinny Noodles nie posiada smaku dlatego doskonale absorbuje smaki potraw takich jak sosy oraz zupy.
Skinny Noodles to doskonały posiłek w diecie Dukana, Atkinsa, South Beach i nie tylko...
|