Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Makaron jajeczny Różna krajanka GIGLIO Taglia.500g

26-02-2012, 2:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.17 zł     
Użytkownik italiamo_apetito
numer aukcji: 2078712438
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 17   
Koniec: 03-02-2012 23:50:18
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Zakupy z naszych kont:
ITALIAMO_CAFFE (kawy)
oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy)
jak również ITALIAMO_BAMBINI (żywność dla dzieci)
wysyłamy w jednej paczce.
Zapraszamy do licytacji!

Dewiza italiAmo: O SMAKU KLAROWNIE.

MAKARON Z WŁOCH - SKOSZTUJ ORYGINAŁU!


ZAPROPONOWANA CENA TO OFERTA OKAZYJNA -- ZNAWCY POTWIERDZĄ!!!


Makaron jajeczny Różna krajanka GIGLIO Taglia.500g


Makaroniarnia GIGLIO powstała w 1930 roku u wrót Treviso (opodal Wenecji), gdzie dziadkowie obecnych właścicieli zakładu robili jajeczne krajanki na stolnicy do swojej restauracji i na wynos, do gastronomii w okolicy.

W 1960 roku, zważywszy na sprzyjające warunki klimatyczne górzystej strefy Bassano i wartości organoleptyczne wody pochodzącej z Doliny Cismon, wytworzyło się na terytorium Bassano del Grappa (w Cassoli) idealne miejsce do powstania kompleksu produkcyjnego o powierzchni 3000 m2. Było to pierwsze laboratorium produkcji ręcznej (na stolnicach) Pastificio Giglio, specjalizujące się w tworzeniu makaronów jajecznych z semoliny (tagliatelle, lasagnette, fettuccine itp) dla całych północnych Włoch.

Nieco później, w 1970 roku, zakład poszerza swą działalność o makarony z pieca (cannelloni precotti, conchiglioni, lumaconi, lasagne itp.). W 1990 roku gwaltowne zapotrzebowanie na makaron włoski na świecie skłania rodzinę Giglio do wybudowania nowej fabryki w Bassano del Grappa (koło Vicenzy) o powierzchni 6000 m2, całkowicie zautomatyzowanej, z nowoczesnym laboratorium do analiz chemiczno-biologicznych.

Obecnie, dzięki rozbudowaniu w 2004 roku fabryki w Cassoli (6000 m2) i zainstalowaniu nowej linii do produkcji makaronów jajecznych, łączne moce przerobowe makaroniarni sięgają ok. 500 kwintali dziennie (planuje się docelowo 1000).
Znaczące sukcesy firmy ( np. złote medale w 1984 i 1993 roku - odpowiednio za eksport oraz postęp techniczny) uczyniły z Pastificio Giglio jedną z najnowocześniejszych i najbardziej innowantnych firm na rynku krajowym oraz światowym.



GIGLIO Le Sfoliatelle all'Uovo to krajanka/nitki ze stolnicy (długo rozwałkowywane ciasto aż do porowatości) zrodzone na początku 19 w. na dworze Conti w Wenecji a rozpowszechnione przez rodzinę Rossetto.



Proponowane makarony są smaczne i wydajne, ponieważ powstały z najlepszych gatunków ziaren, 100% z pszenicy twardej (durum) i świeżych dorodnych jaj najlepszej klasy (19,4%) Wartości organoleptyczne zachowano dzięki powolnemu studzeniu ciasta.
Makaron ten nie skleja się dzięki mące zwanej semoliną, po ugotowaniu ma konsystencję twardawą (al dente).
Produkt zrodzony z pasji rodzinnych by dać na talerz jedzenie bardzo dobre, naturalne, tchnące świeżością i podtrzymujące tradycję.

Paczka 500g pozwala przygotować ok. 5-6 obfitych porcji. (NIEZOBOWIĄZUJĄCE ZALECENIE: na osobę 100g krajanki, 10g soli, 1litr wody.)
Solić granulatem grubszym, gdy woda bulgocze, krajankę wrzucać na wrzątek, po chwili zamieszać i w miarę pilnować zalecanego czasu.
SMACZNEGO!



Niniejsza aukcja dotyczy 1 paczki jajecznej krajanki włoskiej GIGLIO Le Sfoliatelle Tagliatelle all'Uovo o wadze 500g.
UWAGA: po licytacji wskaż wybrany wzór mejlem.

1./ Le Sfoliatelle Tagliatelle all'Uovo - krajanka ze stolnicy. Dane: cienka krajanka jajeczna uzwijana w kłębuszki nr 113, czas gotowania 4-5 minut. Termin przydatności: 31.03.2013.

(Wyrób bardzo trwały; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.)

UWAGA: Polecamy nasze oferty szczególnie właścicielom kawiarń i restauracji: bądźcie ambasadorami dobrego smaku!


Zobacz niektóre nasze aukcje z włoskimi rarytasami:



Zerknij także na włoskie kawy na naszym drugim koncie: italiamo_caffe:



Zapraszamy również do zakupu wysokiej klasy włoskich produktów dla dzieci na naszym trzecim koncie: italiamo_bambini:





Wysyłka towarów (WAŻNE INFORMACJE):
1) wysyłkę realizujemy na mocy umowy z Pocztą Polską (standardowo „paczki ekonomiczne”) w ciągu maksymalnie 3 dni roboczych od daty zaksięgowania przelewu na naszym koncie lub zgłoszenia prośby o wysyłkę „za pobraniem”
2) przy wyborze e-przesyłki (odbiór samemu) należy najpierw sprawdzić TUTAJ czy usługa jest dostępna w danej miejscowości i wybrać urząd pocztowy, w którym chcą Państwo udać się po paczkę osobiście
3) podany poniżej cennik dotyczy wagi BRUTTO przesyłki, czyli prosimy zawsze brać pod uwagę CIĘŻAR SAMEGO PRODUKTU NETTO PLUS JEGO OPAKOWANIE I WAGĘ ZEWNĘTRZNĄ PAKUNKU, np. przy licytacji 4 rzeczy po 250g, towar netto już wraz z konfekcją własną będzie ważył ponad kilogram, nie mówiąc o dodatkowym kartonie zewnętrznym. Szczególnie zawartość 250g w puszkach jest zawsze cięższa, należy liczyć ją jako ok. 500g brutto.
4) cennik przesyłek ekonomicznych przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 12 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 23 zł. Priorytet + 2,5 zł
5) cennik przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 16 zł, 1-2 kg – 18 zł; 2-5 kg – 20 zł; 5-10 kg – 27 zł. Priorytet + 4 zł

6) cennik E-przesyłek przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 9 zł, 1-2 kg – 11 zł; 2-5 kg – 12 zł; 5-10 kg – 18 zł
7) cennik E-przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 13 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 24 zł.


Nasze konto:
Zygmunt Korus „Galeria PLUS“
ul. Wolności 49/2
41-500 Chorzów
BPH 41 1060 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0760060 [zasłonięte] 018481

Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy mailem: [zasłonięte]@op.pl lub w biurze pod numerem telefonu: (032)[zasłonięte]24120; 792 [zasłonięte] 411 (sieć Play).

Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 [zasłonięte] 411; [zasłonięte]@onet.eu

Dla zainteresowanych wystawiamy faktury VAT.
Transakcję finalizujemy komentarzem jako ostatni.


Zerknij na inne produkty pod naszym nickiem. Dziękujemy.