Makaron gryczany ekologiczny na wodzie źródlanej. Zachowuje kształ po ugotowaniu!
Masa netto: 300 g
Składniki: ekologiczna mąka gryczana pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej, woda źródlana (krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat)
Jednostka certyfikująca: PL-01
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE (Polska)
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Zagotuj wodę, 2-3 litry (na całe opakowanie makaronu), osól ją jak lubisz, dodaj łyżeczkę oleju roślinnego i gotuj do miękkości - 5-6 min., al dente - 3-4 min. W czasie gotowania nie mieszaj makaronu. ODcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1609,27 kJ/ 380,74 kcal
Tłuszcz: 3,10 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,677 g
Węglowodany: 70,59 g
- w tym cukry: 2,60 g
Błonnik: 10,0 g
Białko: 12,62 g
Sól: 0,0275* g