Makaron ekologiczny - rurki BIONATURO 350g
Makaron jest produktem wytwarzanym z różnego rodzaju mąki, wody, a czasami także i jaj. Włosi średnio spożywają ok. 30 kg tego specjału rocznie. Makaron jest bogatym źródłem węglowodanów. Zawiera stosunkowo mało kalorii, a dzięki skrobi, która jest wolno przyswajana przez organizm, dostarcza on dużo energii na wiele godzin. Informacje o tuczących właściwościach makaronu są mitem. Tuczą nas sosy, którymi wzbogacamy ten produkt, nie zaś sam makaron. Można je jednak łatwo zastąpić oliwą z oliwek, świeżymi ziołami, czy duszonymi na oliwie warzywami. Makaron ekologiczny - rurki to wyśmienity wyrób z opatrzonej certyfikatem mąki pszennej, pochodzącej z czystych ekologicznie terenów rolniczych. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do zup, gulaszu, a także do dań na słodko, takich jak: makaron zapiekany z jabłkami, makaron z twarogiem, jak również na słono.
Skład:
mąka pszenna typ 450*, kurkuma*, woda
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 ml produktu |
Wartość energetyczna |
1484kJ/350kcal |
Białko |
10,00 g |
Węglowodany |
75 g |
Tłuszcz |
1,2 g |
Sód |
0,02 g |
Okres przydatności: 20.08.2015