Jest produktem naturalnym,bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów.
![makaron Adama](http://sonic-serwis.pl/barmar/zdjecia/BIOAdams/Makaron Adama - Opakowanie x3.jpg)
Opakowanie 250 g wystarcza na 5 porcji - (ze 100 g suchego produktu otrzymujemy ok. 290 g gotowego makaronu). Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy. Skład: proteina grochowa, świeże jaja ( 20% ), mąka pszenna, gluten pszenny witalny, inulina z korzenia cykorii, orkisz
![](http://sonic-serwis.pl/barmar/zdjecia/BIOAdams/tabela1makaron.jpg)
Zawiera inulinę i proteinę grochową. Duża zawartość białka zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie. Jest doskonałym składnikiem diet specjalistycznych - np. dla diabetyków, kulturystów oraz diet odchudzających.
![](http://sonic-serwis.pl/barmar/zdjecia/BIOAdams/makaronadama.jpg)
Inulina jest prebiotykiem (substancją obecną lub wprowadzaną do pożywienia w celu stymulacji rozwoju prawidłowej flory jelit. Jest surowcem do otrzymywania syropu wysokofruktozowego (substytutu cukru w produktach spożywczych) oraz środkiem zastępującym tłuszcz w produktach cukierniczych. Najczęściej jest pozyskiwana z korzenia cykorii (44 %). Inulina pobudza wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego (Bifidobacterium). Powoduje obniżenie poziomu cholesterolu i lipidów w surowicy krwi. Usprawnia pracę przewodu pokarmowego zapobiegając zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Stanowi doskonałą pożywkę dla bakterii jelitowych chroniących nasze jelita przed infekcjami bakterii gnilnych. Bakterie jelitowe produkują naturalne antybiotyki zwalczające grzyby i wirusy, wzmacniają system immunologiczny jelit, chroniąc m.in. przed rakiem i zapaleniem jelita grubego, zwiększają wchłanianie ważnych mikroelementów: wapnia, magnezu, cynku i żelaza, chronią przed osteoporozą. W najnowszym badaniu laboratorium dr Astrupa z Kopenhagi przeprowadziło losową próbę leczenia otyłości przy pomocy protein lub węglowodanów. Wnioskiem, który wyciągnięto z tych badań jest stwierdzenie, że dieta bogatsza w białka przyniosła większą utratę wagi niż dieta bogatsza w węglowodany. Dlatego okrojona dieta węglowodanowa połączona z rozsądnym spożyciem protein przynosi znaczną utratę wagi i tłuszczu, sprawiając, że każdy posiłek jest bardziej sycący.
![](http://sonic-serwis.pl/barmar/zdjecia/Znajdz.jpg)
![sklep barmar](http://sonic-serwis.pl/barmar/zdjecia/nowelogo.jpg)
|