Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Makaron Adama 250 g z inuliną niskowęglowodanowy

19-11-2014, 13:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik biowita
numer aukcji: 4769942494
Miejscowość Czechowice-Dziedzice
Wyświetleń: 20   
Koniec: 19-11-2014 12:16:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Makaron Adama jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów. Zawiera inulinę i proteinę grochową.


Duża zawartość białka zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.
Jest doskonałym składnikiem diet specjalistycznych - np. dla diabetyków, kulturystów oraz diet odchudzających.

Opakowanie 250 g wystarcza na 5 porcji -
(ze 100 g suchego produktu otrzymujemy ok. 290 g gotowego makaronu).
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy (07.2016 r.)


Jak ważna jest inulina!

Inulina jest prebiotykiem (substancją obecną lub wprowadzaną do pożywienia w celu stymulacji rozwoju prawidłowej flory jelit. Jest surowcem do otrzymywania syropu wysokofruktozowego (substytutu cukru w produktach spożywczych) oraz środkiem zastępującym tłuszcz w produktach cukierniczych. Najczęściej jest pozyskiwana z korzenia cykorii (44 %).

Inulina pobudza wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego (Bifidobacterium). Powoduje obniżenie poziomu cholesterolu i lipidów w surowicy krwi. Usprawnia pracę przewodu pokarmowego zapobiegając zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Stanowi doskonałą pożywkę dla bakterii jelitowych chroniących nasze jelita przed infekcjami bakterii gnilnych. Bakterie jelitowe produkują naturalne antybiotyki zwalczające grzyby i wirusy, wzmacniają system immunologiczny jelit, chroniąc m.in. przed rakiem i zapaleniem jelita grubego, zwiększają wchłanianie ważnych mikroelementów: wapnia, magnezu, cynku i żelaza, chronią przed osteoporozą.

W najnowszym badaniu laboratorium dr Astrupa z Kopenhagi przeprowadziło losową próbę leczenia otyłości przy pomocy protein lub węglowodanów. Wnioskiem, który wyciągnięto z tych badań jest stwierdzenie, że dieta bogatsza w białka przyniosła większą utratę wagi niż dieta bogatsza w węglowodany. Dlatego okrojona dieta węglowodanowa połączona z rozsądnym spożyciem protein przynosi znaczną utratę wagi i tłuszczu, sprawiając, że każdy posiłek jest bardziej sycący.

Wartość odżywcza

100 g

50 g – 1 porcja

Wartość kaloryczna

1509 kJ/ 357 kcal

775 kJ / 179 kcal

Białko

67 g

33 g

Węglowodany (W)

9 g

4,5 g

Tłuszcz

7 g

3,5 g


Skład:
proteina grochowa, orkisz, świeże jaja (20%), gluten pszenny witalny, inulina z korzenia cykorii