Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Majeranek otarty, flos 50 g

10-05-2014, 17:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.70 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 4142016061
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 5   
Koniec: 10-05-2014, 17:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
(10-14)
[zasłonięte]@wp.pl

Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł

Przelew - 7,99zł


Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie  12,99 zł

Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789
1. Towary sprzedawane przez Nas są nowe, w 100% oryginalne.
2. Do każdego zakupionego produktu dołączamy paragon lub na życzenie klienta fakturę vat.
3. Po licytacji poinformuj nas o preferowanym sposobie płatności (wpłata na konto lub wysyłka za pobraniem).
4. Dokonując przelewu za zakupiony towar prosimy w tytule wpisać nick z allegro.
5. Pełny regulamin dostępny jest w zakładce " O mnie".

Majeranek otarty, flos 50 g


Majeranek jest rośliną roczną lub dwuletnią. Ziele (Herba Majoranae) zbiera się przed kwitnieniem, zazwyczaj w sierpniu i lipcu, i suszy rozpostarte cienką warstwą w miejscu przewiewnym. Surowiec ma przyjemny, korzenny zapach i smak. Zawiera 2 procent olejku lotnego, którego skład zmienia się nieznMajeranek w kuchni i apteczceacznie pod wpływem środowiska, w którym rosną rośliny.

Zastosowanie :Majeranek jest popularną przyprawą kuchenną, używa się go też przy wyrobie wędlin. Poprawia smak smażonych i pieczonych mięs. Można go także dodawać do potraw z gotowanych warzyw i do sosów. Większych ilości majeranku należy unikać, ponieważ mogą działać oszałamiająco na układ nerwowy. Majeranek wzmaga trawienie, działa wiatropędnie, a także rozkurczowo na narządy trawienne i żółciopędne. Dlatego potrawy z jego dodatkiem są łatwiej przyswajane przez układ pokarmowy i likwidują niestrawność. W medycynie ludowej odwar z majeranku stosuje się wewnętrznie przy zaburzeniach trawienia, wzdęciach, kolkach jelitowych i biegunce. Natomiast zewnętrznie napar z majeranku stosuje się do kąpieli i przemywań w przypadku trudno gojących się ran, owrzodzeń i innych chorób skóry. Ojczyzną majeranku w stanie dzikim były obszary Libii i Egiptu, poprzez Półwysep Arabski do Indii. Niektórzy autorzy są jednak zdania, że pierwotnie występował on tylko w Afryce Północno-Zachodniej. W krajach śródziemnomorskich zaczęto uprawiać majeranek w starożytności.

Skład: majeranek 100%


{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}