Przyprawa - składnik dodawany do potraw, zwykle w znikomych ilościach, dla polepszenia ich walorów smakowych, zapachowych i w rzadkich przypadkach (takich jak kurkuma czy szafran) wizualnych. W dalekiej przeszłości niektóre rośliny, które obecnie stosujemy jako przyprawy, były stosowane przez znachorów, czarowników i kapłanów. Służyły jako leki, afrodyzjaki, święte oleje, kadzidła itp.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą handlową firmy HERBALIST.
Zapewniamy Państwu szeroki asortyment ziół, przypraw, kompozycji przypraw w atrakcyjnych cenach.
Dostępne formy zakupu:
* Luz - zioła, duże opakowania kilogramowe w bardzo atrakcyjnych cenach!
* Małe opakowania - zioła, przyprawy, kompozycje przypraw o gramaturze trzy razy większej niż w sklepach.
Na naszych aukcjach poznacie Państwo: historię, opis przypraw, pochodzenie, zastosowanie oraz walory smakowe i właściwości medyczne ziół.
W sprzedaży detalicznej proponujemy Państwu zioła, przyprawy bez konserwantów o gramaturze trzykrotnie większej niż w sklepach.
Każdego klienta traktujemy priorytetowo, ponieważ to nam gwarantuje sukces, "Klient nasz pan''.
Przyprawy i zioła, które oferujemy charakteryzują się stałą mocą aromatyzacji i czystością mikrobiologiczną.
Zamówienia realizujemy szybko i terminowo.
Zapraszamy do zapoznania się z z ofertą.
Z poważaniem
Herbalist
Aukcja dotyczy:
Majeranek otarty, aż
40 gram!!!
Majeranek doceniany jest przez każdą kuchnię. Listki i delikatne łodygi tego korzennego ziela specjalnie nadają się do potraw gotowanych z grochem lub białą fasolą, do kwaszonej kapusty i siekanego mięsa. Także pieczeń z gęsi i topiony smalec nabierają właściwego smaku dopiero po dodaniu majeranku. Majerankiem przyprawia się zupy, sosy, duszone mięsa, farsze mięsne, pasztety, różne wędliny kanapkowe itp. Drobno posiekany może stanowić ozdobę przekąsek. Aby ustalić właściwe proporcje przyprawy, należy ją początkowo wypróbować w małych ilościach, stopniowo zwiększając stosowaną dawkę. Jego zastosowanie jest tak wszechstronne, że łatwiej byłoby chyba wymienić potrawy, których majerankiem się nie przyprawia. W kuchni to nieodłączny towarzysz flaków, kartoflanki, grochówki czy żuru. To wreszcie znakomity dodatek do pieczonego schabu, pieczeni baraniej, wołowej, wieprzowej, tłustego drobiu, a szczególnie gęsi. Sałatki, sosy zimne i gorące to kolejne okazje do wykorzystania jego zalet. Nie można także zapominać o pasztetach i rybach. Majeranek doskonale harmonizuje również z tymiankiem.
Kontakt:
tel. 606 [zasłonięte] 926
e-mail: [zasłonięte]@tlen.pl
gg: 13[zasłonięte]987
UWAGA!!!
Kupując na kilku aukcjach za transport płacisz tylko raz.
Kup za 40zł, a za transport zapłacisz tylko 10zł
Kup za 70zł, a za transport zapłacisz tylko 8złPrzy kwocie zamówienia 150zł transport GRATIS!!!
NAM MOŻESZ ZAUFAĆ - SKORZYSTAJ Z BEZPIECZNYCH PŁATNOŚCI ALLEGRO
Formy płatności:
Wpłata na konto - przelew bankowy
Towar wysyłamy: w poniedziałki, środy i piątki