|
ZYGMUNT FUKS i TADEUSZ WOJCIKIEWICZ MAGAZYNOWANIE i TRANSPORT PIECZYWA
1957 WYDAWNICTWO PRZEMYSŁU LEKKIEGO i SPOŻYWCZEGO , str. 104 stan db [podniszczona lekko okładka, zakurzona]
ISBN
Książka poucza, że na jakość pieczywa mają wpływ nie tylko czynności produkcyjne, lecz również warunki magazynowania i transportu. W książce omówione sq, warunki urządzenia dobrego magazynu oraz warunki zapobiegające ususzce i psuciu, się pieczywa. W treści specjalnie uwzględniono higieniczne warunki transportu i sprzedaży pieczywa. Poruszona jest w niej także sprawa czerstwienia i chorób pieczywa oraz sprawa kontroli technicznej. Jest przeznaczona dla przyuczonych i wykwalifikowanych robotników, a specjalnie dla magazynierów i konwojentów.
SPIS Wstęp I. Warunki zapewniające dobre magazynowanie pieczywa 1. Wpływ magazynowania na jakość pieczywa 2. Chłodzenie pieczywa 3. Czerstwienie pieczywa 4. Ważniejsze wady i choroby pieczywa, spowodowane nieprawidłowym jego przechowywaniem 5. Niszczenie pieczywa przez owady i gryzonie II. Organizacja i technika magazynowania pieczywa . 1. Urządzenia i wyposażenie magazynów pieczywa 2. Transport wewnętrzny pieczywa 3. Magazynowanie pieczywa .... 4. Kontrola techniczna i brakowanie pieczywa 5. Przygotowanie pieczywa do ekspedycji 6. Dokumentacja magazynu pieczywa 7. Personel magazynu, jego zadania i. odpowiedzialność III. Ekspedycja i transport pieczywa 1. Zadania ekspedycji i transportu pieczywa 2. Wydawanie pieczywa przeznaczonego dla odbiorców 3. Środki transportowe 4. Przewożenie pieczywa i opakowań 5. Odpowiedzialność konwojentów 6. Unowocześnienie transportu, w kierunku polepszenia warunków higieny IV. Opakowania (pojemniki) V. Zagadnienia sanitarne 1. Stan sanitarny magazynów i środków transportowych 2. Higiena osobista personelu magazynów i transportu VI. Obchodzenie się z pieczywem w sklepie i technika jego sprzedaży Zakończenie
Zapraszam na inne moje aukcje
|
|