Twórcą sosu jest David Ashley, który przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych i najwyższej jakości składników. Do sosu Mad Dog Inferno oprócz ostrych papryczek użyto: ocet z czerwonego wina, dwa rodzaje importowanych goździków oraz najlepsze przyprawy z Wysp Karaibskich. Pomimo ekstremalnej ostrości, ze względu na swój wyjątkowy smak, sos może być stosowany do doprawiania różnorodnych potraw. Bardzo gęsta konsystencja pozwala na rozsądne dawkowanie sosu.
Mad Dog został uhonorowany szeregiem nagród, m.in.:
2001 rok – III miejsce w konkursie stanu Massachusetts “ The Pig & Pepper”
2000 rok – III miejsce w konkursie “FDM National Hot Sauce, Salsa & Chutney” w kategorii bardzo ostrych sosów.
1999 rok - I miejsce w konkursie stanu Massachusettes “The Pig & Pepper”
1998 rok – I miejsce w konkursie stanu Massachusettes “The Pig & Pepper”
1996 rok - I miejsce w konkursie stanu Massachusettes “The Pig & Pepper”
1996 rok - specjalna nagroda za “najlepszą ostrość” w konkursie stanu Massachusettes “The Pig & Pepper”
Sos był prezentowany także w telewizji m.in. w "The Today Show" i "Live With Regis & Kathy Lee" oraz w magazynie "The Wall Street Journal".
Skład: ocet, melasa, ekstrakt z chili, czosnek, cebula, papryka Jalapeno, przyprawy, guma ksantanowa, goździki.
Zastrzeżenie: Sos jest wyjątkowo ostry. Począwszy od zakupu, całe ryzyko związane z jego używaniem i spożywaniem, przechodzą w całości na Nabywcę.